Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Projecten LTO Noord bezig met nieuw keurmerk voor huisvesting seizoensarbeiders

De Wet Aanpak Schijnconstructies beperkt de mogelijkheden die er zijn om de kosten van de huisvesting van tijdelijk personeel in te houden op het Wettelijk minimumloon. Dat mag alleen maar als de huisvesting is gecertificeerd met een keurmerk dat onder toezicht staat van de Raad voor de Accreditatie.

Door Projecten LTO Noord is onderzoek gedaan om aan te haken bij bestaande keurmerken om geaccrediteerde certificering mogelijk te maken op basis van de in de cao’s opgenomen normen. Deze cao-normen zijn gebaseerd op de mede door LTO ondertekende nationale intentieverklaring huisvesting. Helaas heeft het onderzoek niet tot een oplossing geleid waarmee de sector uit de voeten kan, schrijft Peter Baltus. "Daarom is besloten om een geheel eigen keurmerk op te zetten dat onder toezicht van de Raad voor de Accreditatie valt. Uitgangspunt daarbij is dat het keurmerk kan helpen om een kwaliteitsslag te krijgen op het gebied van huisvesting. Een keurmerk kan ook helpen bij de ondersteuning van gemeenten om huisvesting op de bedrijven ruimtelijk mogelijk te maken. Verder is een belangrijk uitgangspunt dat het keurmerk met zo min mogelijk administratieve lasten gepaard moet gaan."

Projecten LTO Noord verwacht begin 2019 het nieuwe keurmerk te kunnen lanceren. Er worden afspraken gemaakt met:

• Certificerende Instellingen (CI’s) die de audits en certificering verzorgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van CI’s die onze sector goed kennen en de audit voor huisvesting kunnen combineren met die van andere keurmerken.

• De Raad voor de Accreditatie. 

• Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Omdat het accreditatieproces een langdurig proces is, wil Projecten LTO Noord graag dat ondernemers die gecertificeerd worden gedurende het accreditatieproces de kosten van de huisvesting op het Wettelijk minimumloon in mogen houden.

Bron: Werkgeverslijn

Publicatiedatum: