Irene Njeru van de Keniaanse rozenkwekerij Mzurrie Flowers:

Snijrozen: "Tot nog toe geen kerststemming op de Nederlandse veiling"

De Keniaanse rozenkwekerij Mzurrie Flowers is bezig met het verzenden van de directe orders voor Kerst en sales- en marketingmanager Irene Njeru is tevreden met de voorverkoop voor de feestdagen. Op de veiling is de kerststemming daarentegen nog niet begonnen. "De vraag en prijzen zijn nog steeds laag, terwijl ze in deze tijd hoger hadden moeten zijn", vertelde ze ons begin deze week.

Njeru op de IFTF 2018 in Vijfhuizen, Nederland. Mzurrie teelt rozen op een areaal van meer dan 86 ha op vier locaties op verschillende hoogtes, variërend van 1.750 m tot 2.160 m boven zeeniveau. Op elke locatie is er een percentage direct sales en een percentage dat via de veiling wordt afgezet.

Een graantje meepikken
Hoewel Kerst niet de belangrijkste dag van Mzurrie is, pikken ze er  meestal wel een graantje van mee. "We waren tevreden met onze voorverkoop voor rode en witte rozen en we zijn momenteel bezig met de verzending ervan."

Op de veiling is de vraag naar kerstkleuren echter nog steeds niet aanwezig. "Normaal gesproken zouden in deze tijd van het jaar de vraag en de prijzen tegen het einde van de week hoger moeten zijn en tegen die tijd een stijging moeten laten zien, maar tot nu toe valt dat tegen."

Waarom dat is, daar heeft Njeru niet echt een idee van, maar als er een link met het weer te leggen is, dan, vermoed ze, zijn de hoge temperaturen van de laatste weken debet.

Voor meer informatie:
Mzurrie Flowers 

Irene Njeru
Email: irene@winchester.co.ke
www.mzurrieflowers.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven