Pack TTI presenteert innovatieve oplossingen voor het oogsten van delicaat plantmateriaal

Tholen - HortiHands, onderdeel van Pack TTI, heeft onlangs een nieuwe Lanz Venti V004 snoeimachine afgeleverd bij Plantenkwekerij Leo Ammerlaan (onderdeel van de Plantise groep). Hiermee worden jonge planten in trays gesnoeid en wordt het snoeisel gelijk afgezogen en onbeschadigd opgevangen, zodat het eventueel weer als stek gebruikt kan worden.

De Lanz Venti V004 snoeimachine

Door fijnsnijmessen met lange tanden die ook zachtere gewassen strak afsnijden blijft het stek van goede kwaliteit. De Venti heeft regelbare snelheden van de transportband, messen en ventilatoren, en is ook makkelijk verrijdbaar.

HortiHands, waaronder alle groen & snoei toepassingen vallen, is een van de drie takken waarin de bedrijfsactiviteiten van het van oorsprong Japanse bedrijf Pak TTI uiteen vallen. De andere twee takken zijn FlowerHands, waaronder alle bloemenverwerking & -automatisering valt, en VagHands, dat alle handling van groenten behelst.

Oogsten microgreens & kruiden
Naast de Lanz Venti is heeft de divisie VegHands eveneens een nieuwtje. Men heeft een nieuwe oogstmachine in het programma voor het oogsten van microgreens en kruiden opgenomen (zie video). De 600 mm versie van dit systeem draait naar al enige tijd bij een klant in de UK, en naar eigen naar volle tevredenheid. Trays worden soepel onder de snijmachine door getransporteerd en het meestal delicate gewas wordt zacht op een afvoerband geblazen en afgevoerd zonder beschadigingen. Momenteel zijn grotere versies van 1200 en 1600 cm breedte in ontwikkeling, en deze zouden in het voorjaar 2019 leverbaar moeten zijn. Hiermee kunnen complete roltafels in 1 keer op dezelfde delicate wijze geoogst worden.

Voor meer informatie over de Lanz Venti surft u naar: www.hortihands.com. De oogstmachine voor microgreens is binnenkort te zien op de vernieuwde website www.veghands.com. Meer informatie is ook op te vragen bij Christian Oosterlaan: co@packtti.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven