Flier Systems

"Technologie in productieruimte jongplantenkweker maakt onmiskenbaar het verschil"

Tholen - De technologie in de productieruimte van de professionele jongplantenkweker maakt onmiskenbaar hét verschil om de juiste jongplant te kunnen produceren. Meer en meer onderkennen de jongplantenkwekers dat alles valt en staat met een uniform product volgens de specificaties die door hun klanten worden gevraagd. Daarnaast nemen de eisen die hun klanten aan de jongplant stellen elk jaar toe en is de behoefte aan stuurinformatie belangrijk.

V.l.n.r. bovenste rij: Taciana Hulshof, Technical Sales Engineer, Henk Meulstee, Sales Engineer, Jeffrey Huiskes, Technical Sales Engineer en Ad Kranendonk, Head of Sales and Business Development; in het midden staat Bart Eekhout, Sales Engineer; en onderaan Wim Booij, Technical Sales Engineer, Peter van Vugt, Sales Engineer, Annelies Michels, Marketing & Communications, Ard Flier, General Manager en Jan de Bruin, Technical Sales Engineer.

Flier Systems uit Barendrecht ontwikkelt en levert systemen voor automatisering en mechanisering in de productieruimte van de opkweekbedrijven. Ad Kranendonk, Head of Sales and Business Development: ”Ja, wij hebben het inderdaad over systemen. Het moet met elkaar kunnen samenwerken. Daar gaat het om. Samen met de klant benoemen wij de kernprocessen in de productieruimte en zoeken we naar welke processen invloed hebben op het beter bedienen van hun klanten en het efficiënter produceren van de producten. De onderlinge samenhang in al deze processen en het laten werken als een systeem, daar staan we bij Flier Systems garant voor. Daar voelen we ons verantwoordelijk voor.”

Flier Systems heeft als doel datgene te leveren wat een klant nodig heeft en dit kan anders zijn dan wat hij vraagt; merkt Ad op. Dat lijkt een logisch verhaal, maar dat hoeft niet zo te zijn. Dit uitgangspunt kan tot bijzondere situaties leiden. Ad: “Mijn collega was in Australië en de klant wilde ons de opdracht voor een machine geven. Nadat hij goed doorgevraagd had, vond mijn collega dat de machine niet de juiste oplossing was. Hij heeft de order niet aangenomen maar de klant geadviseerd eerst een ander proces  te verbeteren. En weer terug op kantoor kreeg hij complimenten. Het gaat er bij ons dus écht om dat we willen leveren wat de klant nodig heeft, dat onze klanten een stap kunnen maken.”

“Een voorbeeld van een stap maken? Eén van onze Italiaanse klanten had zijn afnemers niet laten weten dat de nieuwe pottenpers in gebruik was genomen. En wat gebeurde er? Eén van hen nam contact met hem op om te vragen wat er aan de hand was. De potten waren kwalitatief beter.” Ad lacht: ”En dat is top. Dat is onze doelstelling.”

Arbeid is schaars
In de tuinbouw is arbeid een factor die steeds meer aandacht verdient. Het tekort aan mensen is wereldwijd te merken. Veel systemen van Flier Systems zorgen voor arbeidsbesparing. Efficiency en kwaliteitsverbetering zijn andere redenen waardoor een klant voor een machine(lijn) van Flier Systems kiest. Ook arbeidsomstandigheden zijn een belangrijk onderdeel in de besluitvorming. Kan de klant zijn mensen behouden of kan hij zelfs betere of meer mensen aantrekken dankzij het nieuwe systeem?

Bij Flier Systems blijven ze in beweging. Ad: ”In onze ontwikkelingen focussen wij ons op de kernprocessen. Elk idee wordt continu verbeterd en daarbij kunnen we niet zonder de input van onze klanten. Dat is een doorlopend proces.”

Voor meer informatie:
Flier Systems
Zuideinde 49
2991 LJ, Barendrecht
T:+31(0)180 615 055
Ad Kranendonk
A.Kranendonk@fliersystems.nl
https://fliersystems.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven