Dromen van een perfect klimaat - kerstfilm Ludvig Svensson 2018

"Wat in de kas kan, kan vast ook voor de aarde"

In de eindejaarsfilm van 2018 staat Ludvig Svensson stil bij het feit dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de aarde. Ieder van ons vervult daarin een rol, klein of groot.

Wat is er nou mooier dan een droom die uitkomt? Wat is nog mooier als die droom het redden van de aarde is? Dagelijks zien, ruiken, voelen en horen we (over) de effecten van de klimaatverandering; de uitstoot van CO2 moet drastisch naar beneden om de opwarming van de aarde onder de cruciale grens van 2 graden Celsius te houden.

Denk in 2019 aan het klimaat wil Ludvig Svensson meegeven in de onderstaande video.De dromer in de film is de kleine onderzoeker Olivier met een rijke fantasie, die op de televisie poolkappen ziet smelten en de leefruimte van zijn vriendjes, de ijsberen, kleiner en kleiner ziet worden. Hij kijkt zorgelijk, en terecht. Hoe kan ik dat aanpakken, zie je hem denken? Het kereltje, zoon van een bloementeler, ontwerpt op zijn slaapkamer een klimaatscherm rond de aarde om opwarming tegen te gaan. Een wens waar de hulp van de Kerstman bij nodig is… Hij wordt op een winterochtend wakker; het sneeuwt. Dat is nu de kracht van fantasie, vaak het begin van een oplossing.

Al meer dan een halve eeuw levert Svensson klimaatschermen aan tuinders om een ideaal klimaat in de kas te creëren. Het zoontje van de tuinder denkt, wat in de kas kan, kan vast ook voor de aarde. In meer dan 50 jaar is er voor meer dan 20.000 ha aan klimaatschermen geleverd. Tuinders gaan daardoor zuiniger met hun energie om, met als gevolg een daling van de CO2 uitstoot.

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson
(0181) 39 26 66
info.nl@ludvigsvensson.com  
www.ludvigsvensson.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven