Holstein Flowers test Philips GreenPower LED toplighting op 1 hectare

Gerberateler Holstein Flowers is i.s.m. Signify een proefproject gestart met Philips GreenPower LED toplighting in een fullclimate compartiment van 10.000 m2. LED toplighting zal worden gebruikt voor het juiste lichtspectrum om de teelt te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen, terwijl de kwaliteit en opbrengst worden verbeterd.

Holstein Flowers is een familiebedrijf en werd opgericht in 1946. Men teelt meer dan 130 gerberarassen verspreid over een oppervlakte van 11 hectare en is momenteel de grootste gerberateler ter wereld.

"We hebben ervoor gekozen om met Signify samen te werken omdat zij het meest deskundig en ervaren zijn in het kweken van gerbera's met LED-belichting en het ontwikkelen van lichtrecepten voor specifieke gewassen", aldus teler Hans van Holstein.

"We zien een verschuiving in opbrengstoptimalisatie en -kwaliteit voor gerberatelers, die zich realiseren dat ze met LED de oogst van gerbera's kunnen verbeteren", aldus Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify. "Dit geeft ze een voorsprong op de concurrentie en een beter voorspelbaar aanbod voor hun klanten.”

Optimalisatie van elk stadium

Holstein Flowers en Signify testen de LED-belichting in de reële omstandigheden van een fullclimate compartiment en pogen aldus meer inzicht te krijgen van de effecten van LED op gerbera’s. Het project zal helpen om het optimale lichtrecept te bepalen alvorens in maart 2019 uit te breiden.

Een groot voordeel van LED is dat het telers in staat stelt om de lichtintensiteit te verhogen zonder de temperatuur in de kas te verhogen. "We verwachten dat het ons een betere controle geeft over ons klimaat en het gewas, zodat we tegelijkertijd een hoge kwaliteit van onze producten en opbrengst kunnen bereiken. Naast het genereren van waardevolle inzichten in de mogelijkheden van LED-belichting bij de teelt van gerbera's, zal het project ons inzicht vergroten in hoe we de tuinbouw efficiënter en duurzamer kunnen maken", aldus Van Holstein.

Voor meer informatie:
Signify

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven