In 2019 test Google drone-bezorging in Europa

Volgend jaar zal Alphabet, het moederbedrijf van Google, in Finland een test doen met drone-bezorging. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat Helsinki de eerste Europese locatie zal worden voor Wing, dat eerder in Australië al een test deed met het bezorgen per drone. 

De drones zullen pakketten tot 1,5 kilo binnen enkele minuten na bestelling bezorgen. Meerdere bedrijven, waaronder Wing and Amazon, werken aan de ontwikkeling van drone-bezorgdiensten maar hebben deze dienst ondanks jaren van experimenteren nog altijd niet geïntroduceerd. 

In december 2013 voorspelde Amazon-directeur Jeff Bezos dat de Prime Air-bezorgdienst van zijn bedrijf binnen vijf jaar gestart zou worden maar de dienst is nog altijd in ontwikkeling. 

Wing zegt dat haar drones in Australië 55.000 tochten gemaakt hebben voor het bezorgen van onder meer medicijnen, koffie en huishoudelijke artikelen. Het bedrijf zegt voor Finland gekozen te hebben gekozen omdat de Finse bevolking erom bekend staat nieuwe technologieën snel te omarmen. 

Het bedrijf heeft Finnen gevraagd aan te geven welke producten ze graag per drone bezorgd zouden krijgen, bijvoorbeeld ontbijt, lunch, pijnstillers of huishoudelijke artikelen. Klanten kunnen via een app op hun smartphone bestellingen plaatsen en gedurende de testperiode worden deze  kosteloos per drone bezorgd. 

BBC.com bericht dat bezorging per drone alleen kans van slagen heeft wanneer technologiegiganten aan kunnen tonen dat hun drones veilig en betrouwbaar zijn. Critici vragen zich daarnaast af of het publiek wel zit te wachten op lawaaierige drones die in steden en dorpen pakketten afleveren. Wings heeft echter laten weten dat drone-bezorging 'sneller, veiliger en milieuvriendelijker is dan bezorging over land'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven