Nieuw 'plug-and-play' apparaat levert opgeloste zuurstof aan plantenwortels

Zuurstof doet veel dingen voor de plant. Het is een belangrijk, maar vaak over het hoofd element dat planten helpt bij het opnemen van voedingsstoffen via de wortels. Zuurstof heeft een belangrijke functie in het proces waarbij de voedingsstoffen door het wortelmembraan kunnen worden opgenomen. "Zonder voldoende hoeveelheden zal er geen platengroei plaatsvinden. Het is bewezen dat bij een te laag zuurstofgehalte de plant geen voedingsstoffen meer absorbeert terwijl het toch genoeg water en voedingsstoffen krijgt", zegt Dennis Clark van O2 Grow.

 

 

pH, TDS en EC
Dennis legt uit waarom een ​​OZ-meter een belangrijk meetinstrument is dat elke teler zou moeten hebben. "De meeste telers hebben al pH-, TDS- en EC-meters, maar niet veel hebben een OZ-meter. Een OZ-meter van goede kwaliteit is ongeveer de enige manier voor een kweker om te weten of het voedingswater voldoende opgeloste zuurstof bevat."

OZ wordt meestal gemeten in mg / L of ppm. "De meeste planten hebben een OZ-gehalte van ongeveer 6 ppm nodig om te groeien, sommige waterbronnen zoals bronwater kunnen een waarde hebben van slechts 2 ppm. Uit universitaire studies is gebleken dat OZ-niveaus van meer dan 10 ppm een ​​versterkte groei zullen opleveren, met een beter en robuuster wortelsysteem waardoor planten op meer plaatsen kunnen bloeien."

Een gezonder wortelgestel stelt de plant ook in staat om ziekte en andere kwalen die vaak voorkomen bij een lage OZ af te wenden. "Studies van de Universiteit van Minnesota toonden een toename van het aantal paprika's aan met 30% in een gecontroleerd onderzoek." Andere studies uitgevoerd door de University of Wisconsin rapporteerden een significante toename van de wortelmassa en de opbrengst voor Crown Peas geteeld in Nutrient Film Technique (NFT) Ook werd opgemerkt dat de de planten meer bladeren groeiden: de planten waren simpelweg voller, gezonder en met een rijkere bloei."

The Oxygen Research Group heeft een product geïntroduceerd dat de O2 Grow wordt genoemd en via het elektrolyseproces extra zuurstof aan voedingswater levert. "Dit proces zet watermoleculen om in nano-bellen van zuurstofgas", laat Clark zien.

De kleine belletjes zijn te klein om de oppervlaktespanning van het water te breken en worden daarom weer in het water opgenomen. "Dit proces verzadigt het voedingswater met zoveel opgeloste zuurstof als het water kan vasthouden. Wanneer het wordt gemeten met een OZ-meter, kan water van 20 graden Celsius wel 14-16 ppm zuurstof bevatten .De O2 Grow verzadigt het water snel en efficiënt tot de maximale hoeveelheid zuurstof die het water kan bevatten."

De O2 Grow heeft heel weinig energie nodig om te werken. Ze kunnen op batterij werken, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt in het veld of op zonne-energie. "Ze zijn stil en compact", laat Clark zien. "Ze zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor een specifieke grootte van een voedingsreservoir op basis van liters water dat gebruikt wordt voor het bewateren van planten, vanaf slechts 37,8 liter tot 946 liter. Plaats de emitters simpelweg in uw voedingswater en zet het apparaat aan. De O2 Grow hoeft niet continu aan te staan om de hogere OZ-niveaus te behouden. Hierom vinden sommige telers het gemakkelijker om de units op een timer in te stellen, zodat het voedingswater klaar is om te gebruiken wanneer ze het nodig hebben."

De O2 Grow kan worden gebruikt voor zowel grondteelt als hydrocultuur-, en voor zowel binnen- als buitenomgevingen. De eenheden zijn op basis van het aantal liters / liter water dat de teler zal oxygeneren. Eenheden variëren van 37,8 tot 946 liter. Er zijn ook eenheden die speciaal zijn ontworpen voor diep water cultuur (DWC).

Voor meer informatie:
Oxygen Research Group
15320 Minnetonka Industrial Rd
Minnetonka, MN 55345
952-474-5820
info@o2grow.com
www.o2grow.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven