Kenia: Aquila richt zich op boeketten

Door de hoge arbeidskosten en het gebrek aan arbeid in Europa, heeft de Keniaanse bloementeler Aquila eind vorig jaar besloten om zich op boeketten te gaan richten. Het bedrijf, dat voornamelijk rozen teelt, is twee jaar geleden begonnen met het telen van zomerbloemen en heeft het assortiment het afgelopen jaar nog verder uitgebreid. Hierdoor kan men zelf boeketten maken op locatie in Naivasha.


Seth Riungu, Abhay Marathe en Ranjit Singh Amrit tijdens de IFTF 2018 in Vijfhuizen

Waarom zomerbloemen?
Aquila teelt al enkele jaren rozen op 30 hectare in Naivasha en twee jaar geleden hebben ze dit uitgebreid met zomerbloemen. Er zijn verschillende redenen waarom ze voor zomerbloemen hebben gekozen, legt eigenaar Ranjit Singh Amrit uit. "Ten eerste is het uitbreiden van onze rozenteelt behoorlijk duur, omdat we daarvoor nog een kas zouden moeten bouwen. Ook loopt er een breuklijn van een aardbeving door het gebied, wat het bouwen van nog een kas geen slimme keus maakt. Daarnaast hebben we verschillende zomerbloemen getest en kregen we hier zeer positieve reacties op. Uiteindelijk zagen we dat de vraag naar boeketten toenam en vooral de vraag naar boeketten die we hier zelf maken."

 
Een veld met Gipskruid bij Aquila, een van hun eerste zomerbloemvariëteiten. We brachten in juni 2017 een bezoek aan Aquila Flowers toen ze startten met de teelt van enkele zomerbloemen. (Klik hier om het volledige artikel te lezen.)

Boeketten op locatie gemaakt
De vraag naar boeketten die op locatie zijn gemaakt nemen toe door de hoge arbeidskosten en het gebrek aan beschikbare arbeiders in Europa, legt Amrit uit. "Omdat onze arbeidskosten lager zijn, vragen ze vaker om boeketten die bij ons bedrijf zelf worden gemaakt."

Assortiment
Aquila teelt hun zomerbloemen buiten en hun assortiment bestaat op dit moment uit zeven variëteiten, die op 4 hectare worden geteeld. Hun veelbloemige anjers nemen de meeste plek in en worden op 3 hectare geteeld. Het areaal dat overblijft wordt gebruikt om zonnebloemen, gipskruid, statice, guldenroede, lisianthus en rozemarijn op te telen.

Allemaal fairtrade
Aquila doet voornamelijk zaken met retailers, en omdat deze vaak vragen om fairtrade bloemen, is de fairtrade certificering van al hun bloemen een groot voordeel voor hen. "We kunnen fairtrade boeketten maken en dit wordt gewaardeerd door retailers."

Voor meer informatie:
Aquila Flowers 
Ranjit Singh Amrit 
E-mail: ranjit@aquilaflowers.com    
www.aquilaflowers.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven