Omzet FloraMondo Klokvoorverkoop bereikt mijlpaal van 100 miljoen euro

FloraMondo Klokvoorverkoop groeit in populariteit. Dit komt vooral omdat het via FloraMondo Klokvoorverkoop mogelijk is vanaf één fust in te kopen. Door deze mogelijkheid om fijnmazig in te kopen, is de jaaromzet over 2018 nu al meer dan 100 miljoen euro. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van het eindresultaat van 2017 dat op 80 miljoen lag. Dat meldt Royal FloraHolland.

Steeds meer klanten wil fijnmazig inkopen
"Het aantal actieve klanten groeide in 2018 tot ruim 800. Voor klanten is Klokvoorverkoop een welkome aanvulling op de bestaande marktinstrumenten. Zij kunnen fijnmazig inkopen vanuit het klokaanbod. Producten die zij per se nodig hebben, worden eenvoudig en voor het begin van de veiling ingekocht. Dat scheelt inkoopstress. Bovendien beperken klanten zo hun voorraadrisico's. "

Steeds meer kwekers gebruiken FloraMondo
"Het aantal kwekers dat gebruikmaakt van FloraMondo Klokvoorverkoop steeg het afgelopen jaar tot bijna 3.000. Ook voor kwekers is FloraMondo Klokvoorverkoop interessant. Ze stellen zelf de verkoopprijs vast en kunnen daarnaast ook gebruikmaken van de klokdistributie."

Klantaccounts
"Dat het gebruik van Klokvoorverkoop flink toeneemt, komt ook doordat we steeds meer gebruikerswensen doorvoeren. Zo is Klokvoorverkoop geactiveerd op Floriday en kunnen klanten gebruikmaken van klantaccounts. Met de optie klantaccounts kunnen klanten, via eigen in te stellen voorwaarden, hun klanten laten inkopen vanuit het aanbod in FloraMondo."

Eenvoudig en betrouwbaar
"De gebruikersomgeving maken we steeds eenvoudiger. Ook zorgen we er voor dat de handel in sierteeltproducten tussen de verschillende schakels, vlot en transparant verloopt. Alle sierteeltproducten op FloraMondo Klokvoorverkoop zijn ingedeeld op basis van belangrijke kenmerken. Bijvoorbeeld kwaliteit, (maat)sortering, rijpheid, verpakking, voorbehandeling en belading.  Daarnaast gaan we via een grootschalige datamigratie de kans op storingen verder verlagen, waarmee de betrouwbaarheid van het platform verder toeneemt. Ook in 2019 blijven we FloraMondo Klokvoorverkoop verder ontwikkelen!"

Bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven