Dutch Greenhouse Delta tekent voor langdurige samenwerking in India

Eerste stap voor Indiaas tuinbouwexpertisecentrum in dichtstbevolkte staat van de wereld

Gisteren werd op Agro Tech India Congress een samenwerking voor de komende twee jaar gesloten met Induced, de eerste Indiase partner voor Stichting Dutch Green House Delta. Induced is onderdeel van het zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf Tasty Dairy Specialities Limited dat groei van land- en tuinbouw in India ambieert en wil aanjagen. In het partnership gaan beide partijen kennis uitwisselen op een aantal vlakken. Vanuit Nederland worden complexe tuinbouwoplossingen geëxporteerd om bij te dragen aan de Indiase vraag naar kwalitatief hoogwaardige voedselteelt. Dit wordt in de toekomst aangeboden via - een nog op te zetten - Center of Excellence, dat als landingsplaats zal dienen. Het Indiase bedrijfsleven deelt op haar beurt innovatieve IT-kennis met Nederland. Beide partijen willen daarnaast een kruisbestuiving tussen biotech en life science teweegbrengen.

Arpit Mehra, Senior Vice President en Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta (in het midden) ondertekenen de Memorandum of Understanding in het bijzijn van Vineet Saxena, Prof. Sharma, Desh Ramnath en de President CII van Uttar Pradesh
 
Eric Egberts, CEO van stichting Dutch Greenhouse Delta sloot de overeenkomst namens de Nederlandse tuinbouwsector. “Met deze samenwerking kunnen we een echte ontwikkeling maken in India op het gebied van tuinbouw maken. Door een landingsplaats en expertisecentrum in India te starten, vergelijkbaar met World Horti Center in Naaldwijk. Uttar Pradesh is de dichtstbevolkte Indische staat met 200 miljoen inwoners. We hopen aandacht van lokale overheden te krijgen en tuinbouwprojecten in dit enorme land uit te breiden. Zo kunnen we vanuit Nederland een bijdrage leveren aan het enorme voedselvraagstuk. We streven naar een lokaal ecosysteem met ondernemers, boeren en leveranciers van technische oplossingen. INDUCED gaat ons helpen met het vooronderzoek om het Center of Excellence in Uttar Pradesh verder vorm te geven. Het vinden van Indiase investeerders, die het belang zien van vers en gezond voedsel dat lokaal en duurzaam geproduceerd is, heeft daarbij prioriteit. Winstgevendheid, betaalbaarheid en werkgelegenheid voor de bevolking zijn hoofdzaak. Een echte win-win.”
 
Het Nederlandse bedrijfsleven haalt uit deze samenwerking niet alleen handel. India zal haar expertise van data, Internet of Things en ICT, die toepasbaar zijn in de tuinbouw, inbrengen.
Beide partijen willen bijdragen aan preventie in de zorg door een gezondere levensstijl en voeding. Kruisbestuiving van biotech & life science met tuinbouw draagt bij aan het mondiale preventievraagstuk. Deze gezamenlijke ambitie is belangrijk voor de lange termijn relatie tussen Nederland en India.

Voor meer informatie: www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven