Alumia Vanilla Cream & Bali Yellow

Engelsen kiezen hun favoriete afrikaantjes

In Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn op initiatief van Fleuroselect proefbeplantingen met tagetes-cultivars aangelegd ter ere van ‘2018, jaar van het afrikaantje’. Bezoekers van de Engelse locaties konden daarbij stemmen op hun favoriete planten en inmiddels zijn de stemmen geteld.

Alumia Vanilla Cream & Bali Yellow

Consumenten kiezen voor Tagetes patula Alumia Vanilla Cream
Voor de toekenning van de prestigieuze publieksprijs werd aan bezoekers van de RHS-showtuin Wisley in Groot-Brittannië gevraagd om te stemmen op hun favoriete tagetes, ofwel afrikaantje. Alle 148 inzendingen deden het uitstekend in de hete, droge zomer. Tot winnaar werd de gele Alumia Vanilla Cream van Floranova/Mr. Fothergill’s/Thompson&Morgan verkozen. Op de tweede en derde plek kwamen respectievelijk Durango Bee (PanAmerican Seed/Thompson&Morgan) en Pots of Gold (Thompson&Morgan). Zenith Red (Floranova) en Durango Flame (PanAmerican Seed) eindigden als vierde en vijfde.

Sabatino Urzo, manager proefbeplantingen van de Royal Horticultural Society (RHS): “De People’s Choice Award, ofwel de publieksprijs, is een gelegenheid voor bezoekers om hun voorkeuren met ons te delen. En de uitslag is een vooruitwijzing naar wat we wellicht de komende jaren zoal in tuinen zullen zien staan."

Tagetes-cultivars in de RHS-showtuin Wisley

Afrikaantje Bali Yellow triomfeert in Cotswold Wildlife Park
Een vergelijkbare proefbeplanting met tagetes was aangelegd in het Cotswold Wildlife Park. Dit is een zeer populaire bestemming voor familie-uitjes in het zuiden van Engeland. Een jury van zes professionals bezocht de tagetesbeplantingen vijf keer in een tijdsbestek van negen weken. De juryleden keken daarbij naar de tuinprestatie en de algehele verschijning. De volgende variëteiten werden als uitstekend beoordeeld:

Tagetes erecta (afrikaantje): Bali Yellow (AmeriSeed), Bali Gold (AmeriSeed), Inca II Gold (Syngenta Flowers), Inca II Orange (Syngenta Flowers), Perfection Orange (Syngenta Flowers).

Triploïden: Zenith Red (Floranova).

Tagetes patula: Naughty Marietta (Thompson&Morgan), Red Cherry (Mr. Fothergill’s), Favourite Mix (Mr. Fothergill’s), Konstance (Thompson&Morgan), Super Hero Orange Flame (Benary).

De jury bestond uit Andrew Bennett, Janice Shipp, Harriet Rycroft, Andrew Spires, Kay Shih en Peter Freeman.

Over ‘2018, jaar van het afrikaantje’
In het kader van de marketingcampagne ‘2018, jaar van het afrikaantje’ heeft Fleuroselect, de internationale organisatie van pot- en perkplantenveredelaars, vijf uitgebreide proefbeplantingen met tagetes geïnitieerd. Behalve in de RHS-showtuin Wisley en het Cotswold Wildlife Park zijn er ook beplantingen aangelegd in de Jardin des Plantes in Parijs (Frankrijk), het Ega-Park in Erfurt (Duitsland) en het Tegeasc Research Institute in Dublin (Ierland). Er werden niet minder dan 148 variëteiten aangeplant. Het doel van de campagne is om het publiek te laten kennismaken met de schoonheid en diversiteit van tagetes en om de verkopen van de bestaande variëteiten te stimuleren.Voor meer informatie
Fleuroselect
info@fleuroselect.com
www.fleuroselect.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven