Rosa Eskelund, Roses Forever:

"De veredeling van een geurende potroos is een grote uitdaging"

Geurende bloemen zijn populair, maar de houdbaarheid van deze bloemen is vaak een uitdaging. Dit geldt ook voor potrozen aangezien de bloemen snel gaan hangen. Na vele jaren is het Rosa Eskelund van Roses Forever echter gelukt en tijdens de IFTF in Vijfhuizen eerder deze maand presenteerde ze haar eerste bloeiende geurende potrozen variëteiten.

Rosa en Harley Eskelund tijdens de  IFTF 2018 in Vijfhuizen. 

Geur is een uitdaging
Rosa heeft twee jaar geleden al geurende tuinrozen op de markt gebracht, maar het kweken van een goede geurende potroos was een heel ander verhaal. "Voor potrozen is de lange houdbaarheid van de bloemen heel belangrijk en wanneer het een geurende variëteit is, wordt dit een grote uitdaging."

Geurende rozen

Drie geurende variëteiten
Na jaren van veredelen en testen is het Rosa echter gelukt om drie geurende potrozen met grote bloemen te ontwikkelen die ook een tijdje op de plant blijven. "Deze potrozen houden hun bloemen binnenshuis minimaal drie weken en nog veel langer wanneer ze buiten in grotere potten geplant worden."


Geurende rozen

Januari - eerste verkoop
Tijdens de IPM Essen, dat van 22-25 januari 2019 plaatsvindt in Essen, Duitsland, verwacht Rosa klaar te zijn om haar geurende rozen te verkopen. "Tegen die tijd zullen we ook klaar zijn om stekken aan erkende telers overal ter wereld te leveren." Tijdens de IPM Essen kunnen bezoekers de geurende rozen van Roses Forever bij stand 6H34 bekijken en, natuurlijk, ruiken.

De codes werden tentoongesteld tijdens het IFTF

"Beste veredelingsjaar ooit"
Nu 2018 langzaam tot zijn eind komt, is het tijd om terug te kijken op het veredelings- en selectiejaar en Rosa is hier erg tevreden over. "Het is ons beste jaar ooit geweest en we hadden ontzettend veel goede keuzemogelijkheden dankzij ons veredelingsproces." Dit werd ook duidelijk bij hun stand tijdens de IFTF eerder deze maand. Hier werden vele nieuwe variëteiten tentoongesteld. "Door de codes te laten zien, konden we de reacties van bezoekers en onze telers zien. Gebaseerd op deze feedback kijken we met welke variëteiten we verder gaan."

Voor meer informatie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
E-mail:  re@roses-forever.com
www.roses-forever.com
Facebook Roses Forever  

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven