Bercomex

Waarom automatisering zin heeft

Telers zetten in op automatisering om kosten en tijd te besparen, de productiviteit te verhogen, processen beter te begrijpen, storingen te voorkomen en standaardisatie van het eindproduct te bewerkstelligen. Het automatiseren van het productieproces is voorts gericht op standaardisatie van producten onder bij voorkeur zo uniform mogelijke omstandigheden, waardoor kosten en afval worden verminderd en een hogere productiviteit gehaald wordt.

Overzicht vernieuwde RoseMatic

Van bloem naar product
Om het productieproces te automatiseren, moet men in de eerste plaats vertrouwd raken met de bijzonderheden van elke fase van het proces. Daarbij kan het bevorderlijk zijn bijvoorbeeld de teelt te scheiden van de verwerking, want tegen de tijd dat de bloem aankomt op de proceslijn, is de bloem een productie-unit geworden. Het kan niet worden veranderd; een goede bloem wordt als goed verwerkt en een slechte bloem als slecht. Na het snijden kan er weinig worden gedaan om misvormingen en ziektes te veranderen.

Daarom moet er allereerst rekening mee worden gehouden dat als er geen inspanningen worden geleverd om de input te verbeteren, het eindresultaat ongeacht het type proceslijn dat wordt geïmplementeerd teleurstellend zal zijn.

Vervolgens moet men tekortkomingen in het verwerkingssysteem analyseren op basis van de zogenaamde "wet van afnemende meeropbrengsten". Als een variabele factor wordt toegevoegd aan de standaard output, zal de totale output in kwaliteit toenemen of afnemen. Met andere woorden, in het gehele verwerkingsproces moet worden gekeken op welke variabelen het best kan worden ingezet, om tot een zinvolle kwaliteitsverbetering te komen.

Bercomex heeft veel ervaring met het verwerken van snijbloemen en weet uit die ervaring dat het uiterst belangrijk is om met het personeel mee te kijken op het moment dat automatisering in gebruik is genomen. Iedereen moet het proces leren kennen, opdat het maximale uit de verwerkingslijn en de gegenereerde data wordt gehaald.

 

Voor meer informatie: 
Bercomex
www.bercomex.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven