Turkije: Exportcijfers van snijbloemen- en sierplanten volgens exportbestemming

Volgens de cijfers die werden aangekondigd door de vereniging van exporteurs van sierplanten steeg de export van Turkse sierplanten en snijbloemen in de eerste 10 maanden van 2018 met 25% in vergelijking met vorig jaar. Nederland was de belangrijkste afzetmarkt, gevolgd door Oezbekistan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Azerbeidzjan, Irak, Turkmenistan, Georgië, Roemenië en de Verenigde Staten.

Istanbul was onlangs gastland van de Eurasia Plant Fair / Flower Show en vele vooraanstaande belanghebbenden in de industrie woonden de beurs bij. De voorzitter van de telersvereniging Ahmet Dundar benadrukte dat, indien gemeenten in hun parken en groene zones gebruik zouden maken van binnenlandse teelt in plaats van geïmporteerde teelt, dit aanzienlijk zou bijdragen tot de sector. 

De export van snijbloemen en sierplanten naar Nederland steeg met 32% in vergelijking met de eerste 10 maanden van 2017 en de export bereikte 20,3 miljoen USD. Export naar Oezbekistan nam toe met 56%. Bovendien steeg de export naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland met 8%. De exportwaarde naam in het totaal toe met 29%. De export van sierplanten bedroeg 47,5 miljoen USD, terwijl deze van snijbloemen steeg met 22% en opklom tot 28,7 miljoen USD.

Bron: Gozlem Gazetesi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven