‘Vrienden van Opti-flor’ schenkt € 7.000,- aan Reakt

Op woensdag 28 november heeft Phalaenopsis kweker Opti-flor een cheque ter waarde van € 7.000,- overhandigd aan Reakt. Met dit geschonken bedrag kunnen er nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen aangereikt een werkplek te vinden.

Het geschonken bedrag is bij elkaar verzameld door gulle donaties van de ‘Vrienden van Opti-flor’ tijdens het ‘Vrienden van Opti-flor’ festival dat dit jaar in het kader van het 90-jarig jubileum van de familie Hendriks in de tuinbouw, op 9 juni gehouden werd. Rene Hendriks: "We hebben onze gasten gevraagd om cadeaus thuis te laten, maar in plaats daarvan een bijdrage te schenken aan onze samenwerking met Reakt".

Richard Prins spreekt zijn dank uit. "Dankzij deze cheque kunnen meer mensen met een psychische problematiek via Reakt sollicitatietraining volgen of jobcoaching krijgen. Dit is voor hen van enorme waarde, het ‘aan het werk zijn’ geeft ze een reden om hun bed uit te komen, het gevoel te hebben dat ze meetellen".

Naast de extra mogelijkheden voor trainingen wordt er ook een ‘beweegtuin’ gebouwd op het klinische terrein aan de Monsterseweg: op verschillende toestellen kunnen cliënten en bezoekers oefeningen doen en zo in beweging komen.

De werkplek bij Opti-flor hebben cliënten van Reakt in de productiehal van de locatie Creations, waar de medewerkers diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals het maken van product labels voor Opti-flor. "Op deze manier bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op arbeid"


Voor meer informatie:
Opti-flor
Madeweg 78a
2681 PN Monster
T: 0031 (0)174 705110
E: info@optiflor.nl
www.optiflor.nl

, aldus Rene Hendriks.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven