Pagter Innovations

Procona: het duurzame en efficiënte alternatief

Voor het vervoer van snijbloemen wordt gezocht naar alternatieven die zowel duurzaam als (kosten)efficiënt zijn. Maar we hoeven niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden, zo bewijst Pagter Innovations. Het Procona systeem, dat al ruim 25 jaar geleden ontwikkeld is, kan, afhankelijk van het gebruik, 30 tot 50 keer hergebruikt worden.

Door hun vierkante vorm en stapelbaarheid geven ze bovendien een betere belading dan ronde emmers. Ook worden snijbloemen in Procona emmers tijdens het transport goed van water en ventilatie voorzien, waardoor er minder uitval is.

Aangekomen in de winkel gaan de kraag en deksel van de container en kunnen de bloemen in het display gezet worden. Procona is in die zin ‘Retail Ready’. De bloemen hebben tijdens het hele traject water en worden niet meer omgepakt of bijgesneden.

Labels
Pagter Innovations levert ook displays voor Procona. De displays zijn zo ontworpen dat de bloemen de klant ‘aankijken’, een aansprekende presentatie die verkoopbevorderend werkt. Met een aantal basis elementen kan Pagter voor elke verkoopruimte een perfecte presentatie ontwerpen, die bovendien geschikt is voor potplanten en eenvoudig kan worden aangepast aan veranderende behoefte. Recent ontwikkelde Pagter de zgn. TRIO hoop, waarmee zelfs een binnenhoek een mooie verkoopruimte wordt.

Poolsysteem
Het hergebruik van de Procona containers wordt geregeld met een poolsysteem. Supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben hun eigen poolsystemen ontwikkeld. Er zijn ook bloemenleveranciers en exporteurs die eigenaar zijn van een pool Procona’s en de containers en deksels hergebruiken.

Tracking en tracing van de containers is mogelijk door een unieke barcode/QR-code op de containers aan te brengen. Op die manier kan een statiegeld-systeem ingevoerd worden. Ook facturatie kan plaatsvinden door het scannen van de codes op de containers.

 

Voor meer informatie:
Pagter Innovations
Vaartveld 14
4704 SE Roosendaal
T: +31 (0)165 395500
F: +31 (0)165 395656
E: info@pagter.com 
www.pagter.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven