Rutte op bezoek bij 'grootste chrysantenkweker ter wereld' Uniflor

WUR mee op handelsmissie naar Colombia

Deze week is Wageningen University & Research mee op Nederlandse handelsmissie naar Colombia. Deze missie wordt aangevoerd door minister-president Mark Rutte. Ook de ministers Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit én Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport zijn mee.

Het Zuid-Amerikaanse land is een focusland voor WUR. Dat betekent dat er voor die landen extra aandacht is. Vanuit WUR gaan Ernst van den Ende (Plant), Mathijs Montsma (FBR) en Ria Hulsman (CSA) mee. Bedoeling is om tijdens deze handelsmissie duidelijk te maken aan belangstellenden welke projecten WUR in Colombia doet (en heeft gedaan).

Maandag en dinsdag is de delegatie in Medellín. Daar wordt onder meer gepraat over Post Harvest-technologie. Tijdens die bijeenkomst geven Ernst van den Ende en Mathijs Montsma een presentatie over de onderzoeksmogelijkheden vanuit WUR. Ook staan er deze dagen een aantal bedrijfsbezoeken gepland, waaronder eentje aan Uniflor: het grootste Chrysantenbedrijf ter wereld.

Woensdag en donderdag verplaatst de handelsmissie zich naar Bogota waar onder meer een diner met Mark Rutte op de planning staat. Ook is er een conferentie ‘Feeding the Cities’ waar minister Carola Schouten spreekt. Wageningen University & Research zal daar eigen kennis laten zien, bijvoorbeeld over Metropolitan Solutions.

bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven