Yourlily ziet kansen in Spanje

Spanje, volgens Yourlily toch een echt bloemenland, is de laatste jaren vergeten in de promotie van bloemen. Dat kon men naar eigen zeggen goed merken tijdens twee Live-Events in Spanje, die daar afgelopen maand plaatsvonden. Yourlily was present, samen met Barendsen, de Productgroep Lisianthus en Piet Vijverberg.

Over de afgelopen 20 jaar is Spanje een van de drie landen die het hardst - 123% - gegroeid is voor wat betreft de import van snijbloemen. En dat ondanks het gegeven dat de focus van de promotie in de sector meer in Engeland en Frankrijk ligt.

Onder leiding van 2Dezign werden de betreffende bijeenkomsten georganiseerd in Barcelona en Madrid. Jan de Boer van Barendsen was de lokale gids, hij kent de taal én de handel. Het was dus geen toeval dat dit bezoek samenviel met de bloemistendag van Mercabarna-Flor waar 1500 bloemisten werden verwelkomd. Arrangeurs Geertje Stienstra (Nederlands top 3 arrangeur) en Michael van Namen namen de lokale bloemisten mee in de wereld van het arrangeren.

Een mooie gelegenheid om ook nieuw fotomateriaal te maken voor het komende lustrum-boek van Yourlily, welke volgend jaar alweer voor de 5de keer, onder het thema ‘Connecting Friends’ op de markt komt. En waarvan er nu al, vanuit Spanje, bestellingen zijn geplaatst.

Het bezoek van de Hollandse bloemgroep is bovendien niet onopgemerkt gebleven. Zo werd men persoonlijk verwelkomd door de burgemeester, kreeg men zelfs politiebegeleiding en pikten de lokale kranten en zelfs de landelijke krant El Mondo het bezoek op.

bron: Yourlily


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven