toevoeging assortiment Vitro Plus

Bijzondere varen Anemia mexicana in de picture

Vitro Plus breidt het assortiment varens uit met planten uit het geslacht Anemia. Dit plantengeslacht bestaat uit zo’n 100 soorten die voorkomen in de tropen en subtropen en dan met name die van het Amerikaanse continent. De geslachtsnaam komt uit het Grieks “Aneimon” dat naakt betekent. Hier wil het zeggen dat de sporangia (sporenhoopje) geen indusium (kapje) heeft. Het zijn kleine tot middelgrote varens die ook wel op rotsen of korstmossen groeien en in vochtig tot droge grond Ze zijn vooral aantrekkelijk vanwege het feit dat ze lang gesteelde takvormige fertiele bladeren hebben, waaraan ze de bijnaam “flowering fern” te danken hebben.Anemia mexicana
Mooi, klein solitair varentje. Zolang hij nog geen sporenbladeren heeft, lijkt de varen wel wat op de varens van het geslacht Cyrtomium. Echter zodra de fertiele bladeren ontstaan, lijkt het net of deze plant gaat bloeien. Deze bladeren hebben wel wat weg van de bloeiwijze van de planten uit het geslacht astilbe, dus inderdaad net een bloeiende plant! Het is zeer de moeite waard om deze varen uit te proberen in de huiskamer. Hij is droogte gewend maar zoals vaker met droogte tolerante planten verschrompelt het blad en wordt niet meer beter na watergift. De plant sterft echter niet maar vormt weer nieuwe bladeren. Beter is om hem toch wat vochtiger te laten zodat de bladeren mooi blijven. De hardiness zone van deze soort ligt tussen 8 en 11, de plant is dus niet geschikt om jaarrond buiten te staan in gematigde gebieden maar indien in een container geplant zou hij wat kunnen mee bewegen met waar we leven. Dus wordt het warmer, dan kan hij mee naar buiten op het terras.

Deze varen is nieuw in het assortiment van Vitro Plus en per direct te bestellen. Er is 20 weken productietijd nodig in het laboratorium. Anemia mexicana wordt gezaaid op vitro-plug126.


Voor meer informatie:
Vitro Plus
P.O. Box 1
4328 ZG, Burgh-Haamstede
T: +31 (0)111 46 80 88
F: +31 (0)111 46 86 08
www.vitroplus.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven