Máxima op bezoek bij Horticultural Centre Bleiswijk

In het kader van het staatsbezoek van Singapore bezocht koningin Máxima gisteren samen met president Halimah Yacob van Singapore de kassen van het Horticultural Centre in Bleiswijk.


Foto: Twitter Royalty Tweets

Het bezoek stond in het teken van duurzame (stads)landbouw. ‘Singapore is als stadstaat zelf één groot urban farming gebied’, zegt Ben Geerlings, internationaal communicatieadviseur bij WUR, die bij het bezoek aanwezig was. ‘De president was zeer geïnteresseerd in de kennis die WUR op dit gebied te bieden heeft en ik denk zeker dat er in de toekomst meer samenwerking zal komen.’

Na een welkomstwoord door Louise Fresco doken Máxima, president Halimah Yacob en haar man Mohamed Abdullah Alhabshee de kassen in. Daar kregen ze uitleg over verschillende innovaties in de tuinbouw. Ze bezochten onder andere een tulpenkas, waar wetenschappers onderzoeken hoe ze op een duurzame manier het hele jaar door tulpen kunnen kweken, en een tropische kas met bijvoorbeeld papaya’s, vanille en passievruchten. Daarnaast bekeken ze en tomatenkas waar Ernst van den Ende, directeur Plant Sciences Group, vertelde over verschillende innovaties op het gebied van tomatenteelt. Verder waren drie (van de vijf) Singaporese WUR-studenten aanwezig om met de president en Maxima te praten.

Tijdens het bezoek werden ook een aantal samenwerkingsovereenkomsten getekend, onder andere tussen Nanyang Technological University uit Singapore en WUR. Die samenwerking geldt bijvoorbeeld voor studies in voedingswetenschappen, waar in 2014 al een begin mee is gemaakt.

bron: Resource


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven