Finse groothandel Helle Oy blijft groeien

Helle – de Finse groothandel voor de tuinbranche – groeit gestaag. Zowel de omzet als het aantal werknemers is sterk toegenomen. De afgelopen drie jaar zijn er zes nieuwe medewerkers aangetrokken en steeg de omzet tot 28 miljoen euro. Nu werken er 85 mensen bij Helle en heeft het bedrijf een dochterbedrijf in Letland. Via een ander dochterbedrijf, Elektro-Valo, begeeft Helle zich op de verlichtingsmarkt. Naast kasverlichting levert het bedrijf nu ook verlichting voor de zakelijke markt en de openbare sector.

Het grootste deel van de omzet, ruim 17 miljoen euro, is afkomstig van de leveranties aan de tuinbranche. Al dertig jaar is de groothandel leverancier van zaden, artikelen en apparatuur, zoals kasuitrusting, biologische gewasbestrijding en complete kassen. Het grootste deel van de producten wordt geïmporteerd uit Nederland en Duitsland, terwijl een klein deel afkomstig is uit Denemarken.

Vanuit een kantoor in Närpes bedient Helle de tuinbouwbedrijven in die regio. Zestig tot zeventig procent van de Finse tomaten is afkomstig uit Närpes en omgeving. In samenwerking met Sigg-Plant, dat ook in Närpes gevestigd is, worden Helle tomaten- en komkommerplanten afgezet en geëxporteerd.

Bron: news.abounderrattelser.fi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven