Rhizopon stekpoeder in RTLZ televisieprogramma “How it’s done”

Altijd al willen weten hoe het stekken en bewortelen van planten in zijn werk gaat? Op zaterdag 24 november om 17.00 uur wordt dit in een aflevering van het RTLZ televisieprogramma "How it's done" uitgelegd. In de drie minuten durende reportage zal ingegaan worden op het proces van stekken steken en de voordelen van het gebruik van Rhizopon stekpoeder op basis van indolylboterzuur bij de beworteling van siergewassen. Als voorbeeld is de potroos genomen.

Het plantenhormoon indolylboterzuur wordt door Rhizopon in twee formuleringstypen geleverd: als poeder of in tabletvorm. Door gebruik van deze producten komt de plant stevig verankerd in de pot of grond te staan door een gelijkmatige verdeling van de wortels aan de plant.

Alle stekken krijgen voldoende indolylboterzuur aangeboden. Dit heeft als voordeel dat ze vrijwel tegelijk wortels gaan vormen. Uitval tijdens de opkweek van uitgangsmateriaal wordt hierdoor aanzienlijk minder. Ook zorgt de extra aanbod van indolylboterzuur bij de opkweek van uitgangsmateriaal voor een goede basis tijdens de teelt. De opname van water en nutriënten is zo optimaal mogelijk gemaakt. De planten zijn beter in staat om ziekten en plagen de baas te blijven. Fitte planten zijn een onmisbare factor in de geïntegreerde teelt.

Op de daarop volgende dinsdag om 13.05 uur en donderdag om 10.30 uur worden de herhalingen van deze aflevering uitgezonden.

 
Voor meer informatie:
Rhizopon
Rijndijk 263a
2394 CE
Hazerswoude-Rijndijk
T: +31 (0)71 3415146
F: +31 (0)71 3415829
www.rhizopon.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven