27 november

Blooming Arena te gast in kas-zonder-gas Van der Hoorn Orchideeën

'Blijft innovatie een motor voor de sierteeltsector en hoe betrekken we duurzaamheid daarbij?' Antwoord hierop en discussie hierover krijgen bezoekers van de Blooming Arena op 27 november in de eerste Nederlandse 'kas zonder gas' van Van der Hoorn Orchideeën in Ter Aar. Met inbreng van buiten de sector door Richard Holleman van Carice Cars en vanuit de sector door Hermen de Graaf namens Stimuflori. 

Nederlandse elektrische auto
”Als niemand op de markt de producten aanbiedt waarvan wij denken dat ze de wereld mooier maken, waarom gaan we het dan zelf niet doen?” antwoordt Richard Holleman op de vraag waarom Carice Cars als eerste en tot nu toe enige Nederlandse fabrikant elektrische auto's produceert. ”Als we de wereld een beetje duurzamer willen maken, zullen we dingen moeten veranderen. En daarbij moet je het lef hebben innovatie uit te voeren”, licht hij toe. En over zijn motivatie om uitgerekend in de sierteelt een presentatie te houden, zegt hij: ”Het is altijd leuk om andere ondernemers te ontmoeten, dat maakt het delen van ervaringen interessant en inspirerend.”

'Projecten een zetje geven'
Namens Stimuflori presenteert Hermen de Graaf een aantal concrete projecten, die innovatie in en communicatie over de sierteelt bevorderen. Variërend van onderzoek naar bloementeelt op water tot de Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk en van ledbelichting bij zomerbloemen tot 'Groen doen in De Klas'. ”We geven projecten vaak net dat zetje om van de grond te komen”, aldus De Graaf. Hij zal ook ingaan op de mogelijkheden en voorwaarden om via Stimuflori ondersteuning te verkrijgen. 

Toepasselijke locatie
De Blooming Arena op 27 november wordt georganiseerd bij Van der Hoorn Orchideeën in Ter Aar, de eerste kas zonder gas in Nederland. Maurice van der Hoorn trapt om 16 uur de bijeenkomst af met zijn visie op duurzaamheid, ondernemerschap en de vermarkting van sierteeltproducten. Een rondleiding op het bedrijf maakt onderdeel uit van zijn bijdrage. 

Deelnemers aan de laatste Blooming Arena dit jaar kunnen zich tot en met 23 november opgeven via de site www.bloomingbreeders.nl (link naar http://www.bloomingbreeders.nl/nieuws-en-agenda/ )


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven