Japans Agro chemisch bedrijf OAT neemt Chrysal over

Het Japanse beursgenoteerd Agro chemisch bedrijf OAT Agrio Japan Ltd (OAT) neemt Chrysal over van Nordian Capital Partners. De overname zal nog worden voorgelegd aan de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten. 

Met de overname hopen partijen de marktpositie van Chrysal verder te versterken door het toevoegen van nieuwe producten aan de Chrysal portfolio en de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten en concepten. Daarnaast verwacht men dat Chrysal’s uitgebreide netwerk zal OAT helpen haar distributie wereldwijd te vergroten.

Chrysal heeft het hoofdkwartier in Naarden en heeft ca. 230 mensen in dienst. Het heeft vestigingen in  de UK, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Rusland, Kenia, USA, Colombia, Ecuador, en Japan. De jaarlijkse omzet bedraagt meer dan €50 miljoen. 

OAT is een Japans beursgenoteerd Agro chemisch bedrijf met een focus op gewasbescherming, bemesting en biostimulants. Voor de overname van Chrysal telde het bedrijf 381 medewerkers, waarvan 30% buiten Japan. Dit is een strategische acquisitie voor OAT, waarbij Chrysal de bloemen en planten pijler zal worden.

Er vinden geen wijzigingen plaats in het Chrysal management team.

Peter Vriends, CEO van Chrysal International: “OAT zal onze groei versnellen door het toevoegen van nieuwe producten aan onze portfolio en heeft daarnaast veel  nieuwe  en innovatieve producten in de pijplijn voor verdere toekomstige groei. Verder zal het onze positie in groeimarkten in Azië versterken. Chrysal's succes is gebouwd op een sterke lokale aanwezigheid en sterke klantrelaties in alle grote sierteelt regio’s in de wereld. We excelleren in technische kennis en het ontwikkelen van oplossingen voor onze klanten. We kijken uit naar een goede samenwerking met OAT en zijn er van overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van deze nieuwe samenwerking.”

OAT C.E.O. Mr. A. Mori : "Allereerst ben ik erg onder de indruk van de proactieve werkwijze van Chrysal’s management team en medewerkers. Het is indrukwekkend dat zij de gehele keten van kweker tot consument wereldwijd bedienen.  Ik ben er van overtuigd dat Chrysal wereldwijd een toonaangevend bedrijf is op het gebied van post-harvest behandelingen voor bloemen en planten. OAT heeft drie technologische platformen: gewasbescherming technologie, bemesting en irrigatie technologie en bio-stimulants. OAT  kan hiermee helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten voor Chrysal. In de grote pre-harvest markt, zijn er voor ons ook zeker synergieën te behalen  met de producten van OAT, LIDA (onze Spaanse groep) en Chrysal."


Voor meer informatie:
Chrysal Benelux
www.chrysal.nl

OAT Agrio Co., Ltd.
www.oat-agrio.co.jp/en/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven