Vreugde en reflectie bij LLTB jaarcongres

Met zo'n 500 bezoekers kijkt de LLTB terug op een geslaagd jaarcongres. Interessante sprekers, gezellig netwerken, maar ook gewoon even samenzijn met collega's. LLTB-voorzitter Léon Faassen bedankt alle leden en relaties voor hun aanwezigheid. 'Geweldig dat jullie er weer allemaal waren!'

Het thema dit jaar was 'Anders durven denken', maar Faassen begint het congres met gedenken: een minuut stilte voor erevoorzitter Gérard Mertens die maandag op 100-jarige leeftijd overleed.

Foto: Maartje van Berkel

Een jaarcongres is een moment van vreugde, maar ook van reflectie. Zo heeft Faassen in zijn welkomstspeech aandacht voor mestregelgeving, het fosfaatdossier en de geitenhouderij.

Gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg spreekt de aanwezigen toe over de energietransitie, landschaps- en agrarisch natuurbeheer en de geitenstop. In de krant werd hij in verband met die laatste vandaag een stijfkop genoemd. "Als dat betekent dat ik mijn rug recht houd, neem ik die titel graag in ontvangst", reageert Mackus op het podium. "Een overheid moet betrouwbaar zijn."

Ook de overige gastsprekers - Judith van de Mortel, lector 'Gezonde Bodem' bij HAS Hogeschool, Frank van Eerd, oprichter van Grainlabs, Yannick Smedts, Smart Farming Specialist bij Boomkwekerij Fleuren, Ron de Greeff, voorzitter stuurgroep Die Frischen en Teun Biemond die een presentatie gaf over klimaatneutraal varkensvlees - konden dankzij hun interessante presentaties op een geboeid publiek rekenen. De presentaties werden muzikaal aan elkaar gebreid door Linda Zijlmans en Skinnie.

Het congres werd feestelijk afgesloten met een optreden van de zingende fruitteler Wim Notermans uit Noorbeek en een heerlijk diner, verzorgd door Ria Joosten. Daarna werd nog gezellig nageborreld.

Bron: LLTB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven