Royal Flora Holland presenteert tarieven voor 2019

In nauw overleg met het klantenplatform heeft Royal FloraHolland de tarieven voor 2019 aangepast en vastgesteld. "In 2019 bouwen we voort op de volgende uitgangspunten: betalen naar gebruik, digitaal is de standaard en het vereenvoudigen van het tarievenstelsel. Met de tarieven geven we ook verder invulling aan een transparante marktplaats waar eenvoud, betalen naar gebruik en groeien naar digitalisering centraal staat", zo meldt de veiling.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Welke tarieven gaan omlaag?

 • Fusttarieven: We verlagen onderstaande fusttarieven. De verlaging van deze fusttarieven verrekenen wij met u na afloop van het jaar.
  - Meermalige plantentrays: €0,02 verlaging
  - Bloemenemmers en -rekken: €0,01 verlaging (behalve Fc577 en Fc597)
 • KOA (Kopen Op Afstand): Het KOA-tarief verlagen we in 2019 van €750 naar €540 per jaar. Daarnaast krijgt u als KOA-klant aan het eind van het jaar €180 terug als u in 2019 via KOA heeft gekocht.
 • Tribunezitplek: Een tribunezitplek zonder werkplekfaciliteiten is een nieuwe optie, die wij in de loop van 2019 gaan introduceren. U kunt deze gratis huren. U heeft hiermee een zitplek zonder verdere inkoopfaciliteiten. Inkopen middels KOA is vanaf een tribunezitplek natuurlijk wel mogelijk.
 • Financiële afrekenmethodes: Per 1 juli 2019 halveren we de tarieven voor SWIFT verzekerd, SEPA zeker en SEPA verzekerd. De bestaande korting voor SWIFT zeker blijft ongewijzigd.

Welke tarieven gaan omhoog?

 • Transactieheffing: De transactieheffing gaat van €1,15 naar €1,35. De kortingsregeling blijft gelijk met € 0,13 tot € 0,17 korting, afhankelijk van het gemiddeld aantal transacties per kopersplaat per dag.
 • Stapelwagenhuur binnen boxcontract: Het tarief van boxcontracten gaat omhoog van €50 naar € 70 per stapelwagen.
 • Overboeken CC's: Het tarief voor het overboeken van CC's verhogen we met €0,01 per overgeboekte CC-container. Het effect van deze verhoging is vooral bij dienstverleners op de marktplaats voelbaar en beperkt bij klanten.
 • Tribunewerkplek: Wilt u een tribunewerkplek aanhouden, dan gaat u vanaf 2019 € 900 per jaar betalen in plaats van € 750.

Voor meer informatie en een overzicht van alle tarieven voor 2019:
www.royalfloraholland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven