Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunstwerk "The Sound of Blooming" hoogtepunt bij Taichung World Flora Expo

“The Sound of Blooming” is een groot kunstwerk dat gemaakt is door Luxury Logico, een groep die bestaat uit vier kunstenaars. Het werk is te zien zijn tijdens de Taichung World Flora Expo, van 3 november 2018 tot en met 24 april 2019.

De grote bol zou al wel "een grote diamant die uit de lucht is gevallen" of "de grootste mechanische bloem ter wereld" genoemd zijn, en is één van de hoogtepunten van de expositie.

“The Sound of Blooming” is een 15 meter hoge bol die in totaal 697 mechanische bloemen bevat. Iedere bloem bestaat uit een enkele unit die gemaakt is met 250 componenten van 75 soorten.

Daarnaast kan iedere bloem, afhankelijk van de mate van zonlicht en luchtvochtigheid waaraan ze blootgesteld worden, bewegen. De mechanische bloemen bewegen ook in de wind, en wanneer de bezoekers te dicht bij elkaar komen, krullen ze zich.

Een hoogtepunt op de Taichung World Flora Expo: "The Sound of Blooming" (Foto: Business Wire)

Luxury Logico, de groep bestaande uit Chang Geng-hwa, Chang Keng-hau, Lin Kun-ying, en Chen Chih-chien, werkte samen met 12 bedrijven uit Taichung, waaronder Hiwin Technologies Corp., HIWIN MIKROSYSTEM, EARTHPOWER, REIJU Construction Co., Ltd., Li Ming Machinery Co., Ltd., Philips Lighting, Taiwan, Kuan Yuan Paper, Ji-feng Sheet Metal Corp., en Ta Chen Fong umbrella Co., Ltd. Het duurde acht maanden voordat het gehele kunstwerk voltooid was.

"The Sound of Blooming" staat in het Houli Forest Park, waar ook de expositie zal worden gehouden. De beweging van het kunstwerk zal worden geregisseerd door Lin Kun-ying (林昆穎), zodat het past bij de muziek die gecomponeerd is door Chen Chien-chi (陳建騏). Hierdoor krijgt de "bloem van Taiwan" overdag en 's nachts een magisch uiterlijk.

Voor meer informatie:
2018floraexpo.tw

Publicatiedatum: