Week in week uit met boeketten naar Noord-Amerika

Tholen - Hoewel bekend door de grote aantallen calla’s die ze produceren, heeft Sande Flowers inmiddels een uitgebreid assortiment met daarin o.a. lelies, rozen, larkspur en Ierse bellen. Sinds kort levert het bedrijf vanuit hun twee Ecuadoraanse kwekerijen boeketten, waarvan het grootste deel bestemd is voor de Noord-Amerikaanse markt. Het familiebedrijf dat ruim 25 jaar bestaat, is er helemaal klaar voor om de grote markt van boeketten te voorzien.

Rick den Dulk en Luuk van Buuren tijdens de PMA Fresh Summit in Orlando. “Zo’n show waar je aan één deal genoeg hebt om je beursdeelname succesvol te maken”

Met de boeketten focust Sande Flowers zich op het midden- en hogere segment supermarkten. Die zitten momenteel in de lift en volgens directeur Luuk van Buuren zal die groei de komende tijd doorzetten. “Er is vraag naar goede kwaliteit bloemen. Daardoor kunnen supermarkten zich onderscheiden van de rest. Je ziet zelden calla’s in boeketten. Het is een relatief dure bloem met een fluctuerend aanbod jaarrond. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ze constant en voor een goede prijs aanbieden. Daarnaast  kweken wij mede vanwege het klimaat in Ecuador zware kwaliteit scabiosa, ranonkels, etc.”

Kwaliteitscontrole
Alle boeketen van Sande Flowers worden in Ecuador met de hand gebonden. Daarna worden ze getransporteerd naar Miami. “Met ons USA-team in Miami voeren wij kwaliteitscontrole uit op 100% van alle inkomende boeketten. Voor onze wholesale-klanten hebben we daar inventaris. Mochten wij transportschade ontdekken, dan vervangen wij de beschadigde producten. Waar nodig leveren we in Miami ook wet-pack service.”

Focus op Amerika
Sande Flowers levert wereldwijd aan meer dan 80 landen. 80% van de totale productie gaat naar Noord-Amerika, waarvan het grootste gedeelte naar de VS. “Geografisch en economisch is dit de meest logische afzetmarkt voor ons, dus hier focussen wij ons met de boeketten en consumer bunches op.” In oktober stond het Sande team met de boeketten op de PMA Fresh Summit in Orlando, Florida. Daar waren de reacties lovend, vertelt Luuk. “Hoewel er op die beurs relatief weinig aanloop in de stands is, waren de mensen die langskwamen zeer waardevol in potentie. Dit is zo’n show waar je aan één deal genoeg hebt om de beursdeelname succesvol te maken.”

De volgende stap
Het Nederlandse familiebedrijf is in 25 jaar uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer 500 werknemers in dienst. De twee kwekerijen in Ecuador zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Uitgegroeid is het bedrijf overigens nog lang niet. Algemeen directeur Rick den Dulk: “Iedereen kan op een show mooie boeketten laten zien of samples opsturen, maar wij zullen ons, net als we voor onze huidige wholesale klanten doen, constant moeten bewijzen. In het afgelopen jaar hebben we een aparte mass market divisie opgericht voor zowel verkoop als productie. We gaan flink uitbreiden en nieuwe kassen bouwen. Daardoor kunnen we week in week uit hoge kwaliteit leveren en ervoor zorgen dat de schappen uitverkocht raken. We hebben er allemaal erg veel zin in!”

Voor meer informatie:
Sande Flowers
+1 (786) 245 77 76
sales@sandeflowers.com
www.sandeflowers.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven