VS (NY): Tulpenbollen worden geplant ter ere van de Nederlands-Amerikaanse Erfgoeddag

Z.K.H. Prinses Margriet zal samen met ambtenaren van New York City, schoolkinderen en andere Nederlandse vertegenwoordigers in New York op 15 november een plechtigheid bijwonen waarop tulpenbollen geplant worden naar aanleiding van Nederlands-Amerikaanse Erfgoeddag.

Prinses Margriet en haar man, Pieter van Vollenhoven, bezoeken de plechtigheid samen met Dolph Hogewoning consul-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in New York, Penny Abeywardena de commissaris voor internationale aangelegenheden van New York City, Liam Kavanagh, de eerste adjunct-commissaris van New York City Park en studenten van PS134.

Het planten van de tulpen zal op donderdag 15 november om 11 uur 's morgens plaatsvinden in Corlears Hook Park, 397 FDR Drive, New York City (ingang aan de Cherry Street).

Nederlands-Amerikaanse Erfgoeddag
De Nederlands-Amerikaanse Erfgoeddag duidt op een eeuwenoude geschiedenis en een bondgenootschap tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Op 16 november 1776 was Nederland het eerste land dat de Verenigde Staten van Amerika formeel erkende. Op die dag gaf de gouverneur van Sint-Eustasius de opdracht de kanonnen van het eiland af te vuren als reactie op de 13 saluutschoten van de Andrew Doria terwijl het de haven van het Nederlandse eiland binnenvoer. Slechts enkele maanden daarvoor verklaarden de Verenigde Staten hun onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Deze eenvoudige handeling wordt vastgelegd als de eerste groet aan de Amerikaanse vlag door een buitenlandse natie.

De band tussen Nederland en New York gaat nog verder terug in de tijd tot 1609 toen Henry Hudson met zijn Nederlands schip, de halve maan, de wat nu bekend staat onder de naam New York Harbor binnenvoer. Hudsons zeereis leidde tot de oprichting van de Nieuwe Nederlanden en de handelspost New Amsterdam.

In april schonk het Koninkrijk der Nederlanden New York City 800 tulpenbollen ter ere van de Vriendschapsdag tussen Nederland en Amerika. Dit zijn de bollen die op 15 november in Corlears Hook Park zullen worden geplant om de Nederlands-Amerikaanse Erfgoeddag te vieren. Het park is vernoemd naar de 17de-eeuwse Nederlandse grootgrondbezitters de familie Van Corlear.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven