Nieuwe bloemenemmer Fc588 gelanceerd op Trade Fair Aalsmeer

Yme Pasma (COO Royal FloraHolland) en Matthijs Mesken (Directeur VGB) hebben samen op de Trade Fair Aalsmeer de nieuwe efficiënte bloemenemmer Fc588 gelanceerd. Deze bloemenemmer heeft een optimale belading, realiseert een jaarlijkse ketenkostenverlaging van €10 tot 15 miljoen en zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.


Yme Pasme (l) en Matthijs Mesken presenteren de Fc588 op de Trade Fair Aalsmeer

De nieuwe bloemenemmer stroomt in het voorjaar 2019 samen met het bijbehorende opzetrek (Fc598) gefaseerd in. Yme Pasma: “Dagelijks werken wij aan het verbeteren van onze logistieke dienstverlening en het verhogen van de efficiency in de keten. Met dit nieuwe bloemenfust Fc588 spelen we in op de behoefte vanuit de markt.”

Matthijs Mesken vult aan: “Vanuit de handel zijn wij enthousiast over dit initiatief. We hebben samen met Royal FloraHolland aan de wieg gestaan van deze ontwikkeling. Het toenemende gebruik van CC-containers in de export en de transactieverkleining vraagt om een andere meermalige bloemenemmer”.

De Fc588 biedt met de slimmere afmetingen ten opzichte van de huidige Fc577 een hogere beladingsgraad (+50% op een CC-container), lagere ketenkosten en minder CO2-uitstoot.

Gefaseerde introductie
Royal FloraHolland kiest voor een gefaseerde introductie per productgroep om voldoende beschikbaarheid van de Fc588 te kunnen garanderen.

Voor meer informatie: www.royalfloraholland.com/fc588


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven