Nieuw label voor CC Containers

Het label (CC TAG5) voor de CC Container heeft een compleet nieuw ontwerp. Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de CC Pool en voldoet aan de behoeften van de sierteeltsector. Het label kan sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger worden afgelezen met verschillende soorten scanners. Door het label te vernieuwen, wordt de CC Pool gereset voor een eerlijker systeem. Ook kan het label een ondersteuning zijn voor het optimaliseren van werkprocessen.

CEO Roel de Jong: "Toen we in 2011 met een RFID-label begonnen, hoopten we van de CC Pool een gesloten systeem te maken door elke transactie te scannen. Dit is te ambitieus gebleken, maar we zien wel dat RFID extra waarde heeft toegevoegd aan de CC Poolop drie manieren. Ten eerste zorgen bedrijven die scannen voor waardevolle en betrouwbare controlepunten in het Pool Systeem.

"Ten tweede kunnen we makkelijker nieuwe containers in de pool toelaten nu het mogelijk is afzonderlijke containers te identificeren. Bedrijven die aan de pool willen deelnemen, ontvangen labels van CC die administratief gekoppeld zijn aan het betreffende bedrijf. Dankzij deze transparantie van de pool kunnen reparatiekosten eerlijk worden toegewezen als de container moet worden gerepareerd vanwege slechte kwaliteit. De nieuwe labels die we nu verzenden, zijn ook gekoppeld aan de ontvangende bedrijven.

Ten derde maakt RFID het mogelijk om werkprocessen te optimaliseren. U kunt bijvoorbeeld uw producten op de kar koppelen aan de CC Container en dit als uitgangspunt gebruiken voor uw interne logistiek. Voor sommige bedrijven is dit waardevol gebleken. Scannen is dus van toegevoegde waarde voor de CC Pool, maar ik wil daarbij wel benadrukken dat scannen niet verplicht is."

Praktische functionaliteit
Net als het rode label is het nieuwe label voorzien van een RFID-chip en een datamatrix. De RFID-chip is bewust niet voorzien van nieuwe functies zoals Bluetooth of NFC. Roel de Jong: "Er zijn veel technische mogelijkheden: je hebt bijvoorbeeld chips die een actief signaal afgeven of de temperatuur van hun omgeving doorgeven. Dit leidt echter ook tot hogere kosten en in overleg met klanten hebben wij geconstateerd dat de sierteeltsector het meest is gebaat bij een eenvoudige, duurzame, kostenefficiënte en praktische functionaliteit van de chip. Daarom hebben we geïnvesteerd in een robuust ontwerp en de best mogelijke prestaties voor het aflezen van de chip."

Sneller aflezen
De nieuwe RFID-chip is gewijzigd om een snelle, gemakkelijke en veilige authenticiteitscontrole mogelijk te maken. Gert Aagaard, Technical and ICT Director: "Met het oude rode label werd het individuele nummer van de chip die werd gescand gecontroleerd door een centrale database. Nu is de scanner uitgerust met een coderingssleutel die onmiddellijk het controleresultaat geeft. De scans worden hierdoor veel sneller en veiliger. Bedrijven die zijn geïnteresseerd, kunnen contact met ons opnemen om zelf te ontdekken hoe scans hun bedrijfsprocessen kunnen helpen. Voor bedrijven, die momenteel al scanners gebruiken, staat de informatie op onze website. "

Gloednieuw ontwerp
Het nieuwe label wordt beschermd door intellectuele eigendomsrechten vanwege de unieke vorm en combinatie van functies.

Het is visueel gemakkelijk te herkennen vanwege de transparante behuizing, heldere kleuren en de RFID-antenne in het bovenste gedeelte. Als het label van de container wordt verwijderd, breekt de antenne en kan het label niet meer worden afgelezen.

Door de speciaal ontworpen plastic clips en de flexibiliteit van het materiaal is het onmogelijk om een verwijderd label opnieuw te bevestigen zonder zichtbare schade.

Er is minder materiaal nodig voor de productie van het nieuwe label en het weegt minder dan het huidige label. Het kan gemakkelijk op de container bewegen, waardoor er zo weinig mogelijk kans is dat het breekt.

Door deze combinatie van functies kunnen werkprocessen verbeterd worden en fraude met de labels wordt bemoeilijkt. Dit is dus een voordeel voor alle gebruikers van de CC Pool.

Deelname aan de pool
"Als u wilt deelnemen aan de CC Pool, kunt u een CC Onderstel registreren in de CC Pool indien dit onderstel voldoet aan de technische vereisten van CC. De licentiekosten bedragen 6 euro. Er wordt een extra jaarlijkse poolbijdrage van 4,42 euro in rekening gebracht, maar u kunt per onderstel zoveel platen registreren als u nodig hebt." CC beveelt aan om vijf platen te registreren voor elk goedgekeurd onderstel. "Platen kunnen momenteel gratis worden geïntroduceerd in de CC Pool, dus betaalt u alleen de jaarlijkse poolbijdrage van 0,98 euro per plaat. Door platen te introduceren in de CC Pool, verhoogt u ook uw reparatievolume van platen."


Voor meer informatie:
Container Centralen Benelux B.V. 
Postbus 443 
2130 AK Hoofddorp 
E: ccinfo@container-centralen.com
www.container-centralen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven