Vaselife International introduceert 100% biologisch afbreekbare verpakking voor sachets snijbloemenvoeding

Vaselife International introduceert een 100% composteerbare verpakking voor haar bloemenvoeding sachets.

De composteerbare sachets zijn conform de Europese standaard EN 13432 gecertificeerd en zijn volledig afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit betekent dat huishoudens de verpakking in dezelfde GFT container kunnen gooien als het groenafval afkomstig van de bloemenbos.

Het composteren van deze verpakkingen moet plaatsvinden in industriële composteerinstallaties, onder gecontroleerde omstandigheden (zoals temperatuur, vochtigheid, beluchting en de aanwezigheid van micro-organismen). Composteren is het onder aerobe omstandigheden afbreken van organische materialen binnen een tijdsframe van 6 tot 12 weken. Na die tijd is het sachet volledig afgebroken en kan het weer gebruikt worden om de aarde te voorzien van voedingstoffen.

Het verpakkingsmateriaal bestaat uit twee gescheiden, van organisch materiaal vervaardigde lagen. De inkt en de lijm zijn beiden eveneens 100% composteerbaar en uiteraard geldt dat de kartonnen doos ook makkelijk afbreekbaar is.

Een verpakking mag alleen claimen 100% composteerbaar te zijn, wanneer het voorzien is van het kiemplantlogo, een teken dat het officieel getest en gecertificeerd is volgens strenge milieunormen. De Vaselife sachets zijn gemaakt van gecertificeerd composteerbaar materiaal en is onafhankelijk getest en goedgekeurd volgens het European DIN Certco scheme DIN EN 13432. 

Het product is per direct beschikbaar. Verkoop en distributie wordt verzorgd door partner Dillewijn Zwapak: T +31 (0) 297-354111, info@dillewijnzwapak.nl , www.dillewijnzwapak.nl 

 

Voor meer informatrie:
Vaselife International B.V.
Turfstekerstraat 23
1431 GD Aalsmeer
T:+ 31 (0) 297 354199
M: + 31 (0) 6 131 707 39
E: nick.macdonald@vaselife.com
www.vaselife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven