100% composteerbare verpakking voor snijbloemenvoeding

Vaselife International is trots dat ze hun 100% composteerbare verpakkingen voor snijbloemen voeding kunnen introduceren.

Composteerbare verpakking
De composteerbare zakjes zijn gecertificeerd volgens de Europese Standaard EN 13432 (verpakkingen) en zijn 100% composteerbaar in een industriële compostinstallatie. Dit betekent dat je de verpakkingen in dezelfde groene container kunt deponeren als waar je ook stelen, bladeren en ander groen afval in plaatst.

Het composteren van verpakkingen moet plaatsvinden in industriële compostfabrieken onder gecontroleerde omstandigheden (zoals temperatuur, luchtvochtigheid, beluchting, en de aanwezigheid van micro-organismen). Composteren is een biologisch proces waarbij stoffen onder beluchting worden afgebroken in een periode van 6-12 weken. Na deze tijd is de verpakking afgebroken en kan het veilig in de aarde worden gebruikt om deze van goede voedingsstoffen te voorzien.

Het composteerbare materiaal bestaat uit een speciaal laminaat dat gemaakt is van twee aparte biologische lagen. De inkt en lijm zijn ook gecertificeerd als 100% afbreekbaar en ook het karton is natuurlijk gemakkelijk afbreekbaar.

Het zakje wordt gemaakt van gecertificeerd composteerbaar materiaal en is onafhankelijk getest en goedgekeurd onder de Europese certificatie procedure DIN EN 13432.

Het product is nu beschikbaar. Voor meer informatie, neem contact op met de verkoopafdeling van Dillewijn Zwapak: T +31 (0) 297-354111, info@dillewijnzwapak.nl, www.dillewijnzwapak.nl  

 

Voor meer informatie:

Vaselife International B.V.
Turfstekerstraat 23
1431 GD Aalsmeer
Nederland
T:+ 31 (0) 297 354199
M: + 31 (0) 6 131 707 39
E: nick.macdonald@vaselife.com 
www.vaselife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven