Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energietransitie is ‘nieuwe industriële revolutie’

Energietransitie is een internationaal beleidsdoel om in 2050 nagenoeg uitsluitend duurzame (95%) energie te gebruiken, een enorme operatie. Dit zou, volgens een ruwe schatting van hoogleraar innovatie Herman van den Bosch (die tevens blogt op www.expirion.nl), neerkomen op 40.000 windmolens (waar het er nu nog zo’n 2.500 zijn) en 1500 km² aan zonnepanelen – iets meer dan de oppervlakte van de provincie Utrecht (!). Dit betekent dat er volgens Van den Bosch tot 2050 nog ongeveer 450 miljoen panelen geplaatst moeten worden. Werk aan de winkel dus. Al helemaal als je bedenkt dat, volgens het regeerakkoord, ook nog in 2030 bijna de helft van de CO2-uitstoot moet zijn teruggebracht. Voor het bedrijfsleven is het dus van belang dat zij in de (toch wel zeer nabije) toekomst overgaat op duurzame energie – en het liefst zo snel mogelijk, zodat we de doelstellingen halen. De energietransitie mag daarom gerust een ‘nieuwe industriële revolutie’ heten, waarbij EXPIRION B.V. een rol van betekenis zal spelen.

Er is hierbij, in het geval van bedrijven, echter een verschil tussen ‘willen’ en ‘doen’, evenals tussen ‘mogen’ en ‘moeten’. Toch is het nu haast een kwestie van ‘doen’ en ‘moeten’ geworden om als bedrijf zinvol te investeren in duurzame energie. Hierbij zal EXPIRION B.V. bedrijven dan ook de komende jaren bij ondersteunen, door grootschalige zonne-energieprojecten van begin tot eind uit te voeren. Het spreekt het Hillegomse bedrijf daarbij in het voordeel dat zij al over veel ervaring beschikt ten opzichte van grote projecten met zonnepanelen. Zo rondde EXPIRION B.V. recent namelijk meerdere projecten af van duizenden zonnepanelen (zowel met standaardpanelen als glas-glaspanelen) op daken van bloembollen- en plantenkwekers en exporteurs. Met het oog op de energietransitie (maar ook op het toenemende belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van marketing) streeft EXPIRION B.V. ernaar om nog meer zonne-energieprojecten te verrichten op grote daken van kwekers, exporteurs en veredelaars. EXPIRION B.V. heeft hiervoor zelfs een eigen, professionele werkwijze ontwikkeld waarbij het opdrachtgevers volledig ontzorgd, omdat het van belang is dat de opdrachtgever zich gewoon op hun eigen corebusiness moet kunnen blijven richten. Deze van A tot Z-ontzorging bestaat uit meerdere stappen en behelst onder andere het analyseren van het huidige energieverbruik, het aanvragen van een SDE+-subsidie, een ontwerp op maat en de installatie door gecertificeerde installateurs. Wat tevens in het voordeel van EXPIRION B.V. spreekt is dat zij, in tegenstelling tot veel andere installateurs, zonne-energieprojecten als enige kernactiviteit heeft, waar andere installatiebedrijven het plaatsen van panelen ’’erbij doen’’.

Een volgende, duurzame stap is het opslaan van energie, zodat je in geval van storingen altijd direct kan terugvallen op opgeslagen energie. Een mooi voordeel (met name voor uw portemonnee) is dat energieopslag kan bijdragen aan het verlagen van de piekbelasting (Peak Shaving genoemd). In het geval van een piek verbruik je meer dan je gecontracteerd vermogen en hierdoor verhoogt de netbeheerder automatisch het gecontracteerd vermogen. Maar als je de volgende maand helemaal geen piek maakt, wordt het gecontracteerd vermogen niet automatisch naar beneden bijgesteld. Het gevolg hiervan is dat je een onnodige verhoging hebt van je maandelijkse lasten door die ene piek die je ooit gemaakt hebt. Hier zit je als ondernemer natuurlijk niet op te wachten, maar een energieopslagsysteem biedt uitkomst. Een opslagsysteem kun je als het ware als een buffer zien, want je levert stroom niet terug naar het net maar stopt het in de batterij. Hierdoor kun je ook je pieken opvangen met het energieopslagsysteem, omdat je hier altijd stroom uit kunt halen. Plotselinge pieken in het stroomverbruik zouden dan definitief voorbij zijn, waardoor het gecontracteerd vermogen niet wordt verhoogd. EXPIRION B.V. heeft twee certificaties en licenties behaald om energieopslagsystemen van het Duitse merk TESVOLT te installeren en in bedrijf te stellen.

 
Voor meer informatie:
EXPIRION
Van de Woestijneheem 37
2182 WL Hillegom
T: 0252 51 64 20
M: 06 26 93 48 81
E: j.burgerhout@expirion.nl
www.expirion.nl
Publicatiedatum: