Tweede editie JEM-id Inspires

Belang cybersecurity niet te onderschatten

De tweede editie van JEM-id Inspires vond plaats op donderdag 1 november in het World Horti Center en stond in het teken van cybersecurity. De interactieve sessie werd speciaal georganiseerd voor klanten van JEM-id. De sessie had als doel om de bezoekers bewust te maken van de digitale gevaren op het internet en hoe zij zich daarvoor het beste kunnen beschermen.

Het wordt steeds belangrijker om onze digitale gegevens te beschermen tegen de gevaren van het internet. Door middel van een interactieve sessie over cybersecurity wilde JEM-id haar klanten bewust maken van deze digitale gevaren en tips geven over hoe zij hun gegevens het beste kunnen beschermen.

Cybersecurity
Cybersecurity is het beschermen van computers, servers, elektronische netwerken en gegevens tegen schadelijke aanvallen van hackers. Een cyberaanval kan namelijk grote (financiële) gevolgen hebben. Uit het cybersecurity bewustzijnsonderzoek in 2018 bleek dat ‘poging tot phishing’ de meest voorkomende cybercriminaliteit was. Mendel van den Berg, financieel medewerker bij JEM-id, vertelde dat zij zelf ook wel eens een phishingmail heeft gekregen: “Ik kreeg via een e-mail de vraag om een paar duizend euro over te maken in opdracht van Martijn (eigenaar JEM-id). De schrijfstijl en het e-mailadres klopte, maar ik vertrouwde het niet helemaal. Uiteindelijk bleek hij die mail nooit te hebben verstuurd.”

Aanleiding
Voor de tweede editie van JEM-id Inspires werd gekozen voor het onderwerp: cybersecurity, naar aanleiding van de opkomende digitalisering. JEM-id is zelf ook erg bewust van het feit dat gegevens die online staan, goed beschermd moeten zijn. “Als softwarebedrijf moeten wij altijd extra voorzichtig zijn met onze eigen digitale gegevens, maar zeker ook die van onze klanten. Om die reden locken wij altijd onze computers, houden wij onze systemen up-to-date en wijzigen wij onze wachtwoorden regelmatig. Een hacker heeft namelijk maar een kleine opening nodig om toe te slaan,” aldus Martijn van Andel, eigenaar van JEM-id.

Erik Jan Koedijk
Centraal stond een lezing van spreker en auteur Erik Jan Koedijk. In deze sessie liet hij zien dat het van essentieel belang is dat een bedrijf beschermt is en blijft tegen hackers. Hij gaf de klanten van JEM-id adviezen en tips die zij zelf kunnen gaan toepassen binnen hun bedrijf. Aan het einde van de sessie vond er nog een interactieve quiz plaats, waarin de opgedane kennis werd getest. Na afloop van de lezing konden de bezoekers nog even napraten over het event tijdens een borrel.

Voor meer informatie:
JEM-id BV
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-642622
info@jem-id.nl
www.jem-id.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven