Hans van der Poel

Video: SquareFill 500+ in bedrijf bij lisianthuskwekerij Kwekerij Waalzicht

Hans van der Poel Mechanisatie en Machinebouw is een specialist op het gebied van het ontstapelen en vullen van bloemenfusten. Zo heeft men bijvoorbeeld de SoloFill ontwikkeld, een systeem waarmee eenvoudig en snel een afgemeten hoeveelheid water de emmers in vloeit; of het wat geavanceerdere Quickfill systeem, dat voorzien is van een liftsysteem en ervoor zorgt dat fusten op de juiste werkhoogte en voorzien van de juiste hoeveelheid water worden aangeboden.

Aldus werd een lijn ingezet naar steeds verdergaande automatisering en gemak. Voor de ronde boekettenemmers kwam daar de AquaMatic bij, een machine die traploos verstelbaar is om emmers met een diameter variërend van 150 tot 310 mm te kunnen ontstapelen en die tegenwoordig (optioneel) ook verkrijgbaar in als AquaMatic ++, een uitvoering met een capaciteit tot 1200 emmers/uur. Voor degene die bloemen in vierkante fusten moeten plaatsen is daarentegen de SquareFill ontworpen, in drie varianten:

  • SquareFill 100 voor de wat kleinere kweker die toch automatisch wil kunnen ontstapelen
  • Squarefill 500 met een aanvoerband van 3 meter op een laag niveau, waar men in één keer een volledige veilingkar met fusten op kan plaatsen
  • SquareFill 500+ , een machine die niet alleen veilingfusten kan ontstapelen, maar ook kan voorzien van opzetrekken.

Optioneel kunnen deze machines onderdeel zijn van een geavanceerd aanvoer en afvoersysteem.

Kwekerij Waalzicht
Een mooi voorbeeld hiervan is het systeem wat sinds een jaar operationeel is bij lisianthuskwekerij Kwekerij Waalzicht. Gewenst was hier een snel systeem dat veilingfusten 577 voorziet van opzetrekken op 8 verschillende verwerkingsplekken op werkhoogte, waarna de van bloemen voorziene fusten in een buffer komen te staan waar ze uiteindelijk vanaf een ergonomisch verantwoorde afpakhoogte op de veilingkarren te plaatsen zijn.

Voor meer informatie:
Hans van der Poel B.V.
Veenderveld 51
2371 TT Roelofarendsveen
T: +31 (0)71 33 15 278
F: +31 (0)71 33 15 380
E: info@hansvanderpoel.com
www.hansvanderpoel.com 

www.emmersvuljezo.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven