samenwerking start per 1 januari 2019

Peet van Kester en JK Plant slaan handen ineen als Kester Kuijvenhoven

Tholen - Per 1 januari 2019 gaan Peet van Kester en JK Plant samen verder onder de naam Kester Kuijvenhoven. De samenwerking is bedoeld om de productie en afzet van araucaria's verder te stroomlijnen. Peet zal zich nog verder toeleggen op de stekproductie, JK Plant zal een extra deel van de productie voor zijn rekening nemen.

Peet van Kester. Fotocredits: OZ Planten

De kwekerij Kester Kuijvenhoven zal twee locaties kennen met een totale oppervlakte van 5,5 hectare. De kwekers, die overigens al langer samenwerken (JK Plant teelt het stek van Peet van Kester), kunnen de planten naar eigen zeggen goed kwijt, maar zaten met verschillende huurtuinen logistiek gezien in een lastig pakket. "Die kunnen we nu wegdoen", vertelt Peet, "en tegelijkertijd de productie voor de toekomst vergroten".

Het stek wordt opgezet Fotocredits: OZ Planten

Bovendien, vertelt Peet, wordt hij er met 63 lentes niet jonger op en is deze samenwerking een mooie kans zijn kennis en kunde aan de volgende generatie - de gebroeders Kuijvenhoven zijn kwieke dertigers - door te geven.

De acaucaria is een echt niche product, dat behalve door JK Plant en Peet van Kester door slechts een of twee andere kwekers geteeld, en door nog een of twee andere geïmporteerd wordt. "Peet is echter de enige die zelf vermeerdert”, vertelt Joram Kuijvenhoven, “en met deze verdere samenwerking kunnen wij onze marktpositie in de araucaria nog verder verstevigen."

Fotocredits: OZ Planten

Araucaria
Peet van Kester startte zijn eigen kwekerij in 1976 en kweekt al sinds 1982 potplanten. Over de jaren zijn 35 soorten planten de revue gepasseerd, maar vandaag de dag wordt nog enkel araucaria gekweekt. De teelt is lang, gemiddeld anderhalf jaar, en kent in de afzet een sterke piekperiode in de weken voorafgaand aan de kerst. In de weken voor de kerst verlaat 95% van de planten de tuin. Meer over de teelt van araucaria kunt u lezen op de website van OZ Planten, waar Peet deze maand de kweker van de maand is.

Araucariakwekerij Peet van Kester
De Strijp 1
2685 SH Poeldijk
M: 06-10701160
T: 0174-440375
phvankester@hetnet.nl

JK Plant
Plaats 14
2675 CK Honselersdijk
M: 06-24244900
T: 0174-241824
verkoop@jkplant.nl
www.jkplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven