Royal Brinkman neemt Berg Hortimotive over

Tholen - Voor champagne was het gisterenochtend, toen de handtekeningen onder het contract werden gezet, nog iets te vroeg - maar taart was er wel. Daarmee werd de overname van Berg Hortimotive door Royal Brinkman gevierd. "We zien dat de thema's logistiek en arbeid alleen maar belangrijker worden. Met deze stap versterken we onze basis hierin", aldus Ton van Mil, CEO van Royal Brinkman.

Berg Hortimotive, gevestigd in De Lier, is bekend van hun logistieke oplossingen. Onder andere de Benomic gewaswagens zijn overal in kassen terug te vinden. Royal Brinkman is bekend als wereldwijde tuinbouwtoeleverancier.

Berg Hortimotive blijft gevestigd in De Lier en zelfstandig aan de slag. De huidige directie, bestaande uit Bas Lagerwerf en Nico Bikker, zet de dagelijkse leiding voort en ook voor de klanten en de 70 medewerkers verandert er niets. 

Royal Brinkman heeft de Berg-producten al langere tijd in het assortiment. Waarom dan de keuze voor overname? "We zien voor logistieke producten nationaal en internationaal zoveel perspectief. We geloven in de toekomst ervan. Gecombineerd met het wereldwijde netwerk en de kennis van Royal Brinkman, kunnen we elkaar verder versterken", legt hij uit. "Hetzelfde hebben we een aantal jaar geleden met het Spaanse AgroBio gedaan, producent van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Biologie dat is een onderwerp wat alleen maar groter wordt. Dankzij de overname kunnen we verdere stappen zetten."

Heeft hij nog meer op zijn verlanglijstje staan? Is Royal Brinkman op overnamepad? "Nou, dit doe je niet elke week", lacht Ton. "We gaan niets uitsluiten, maar we zijn zeker niet op overnamepad. We willen groeien, maar dat kan op allerlei manieren. Dit is een bewuste stap: we geloven in dit thema, in dit bedrijf en in de producten." 

Bij Berg Hortimotive zien ze ook nieuwe kansen door de stap. Het bedrijf is er van overtuigd dat er een bepaalde bedrijfsgrootte nodig is om snel nieuwe producten en innovaties op de markt te brengen. 

“Ons bedrijf is klaar voor opschaling van de productie, voor de verdere uitwerking van logistieke innovaties en voor verdere internationalisering”, aldus Bas Lagerwerf (CEO Berg Hortimotive). "Een sterke organisatie zoals Royal Brinkman, met een groot internationaal verkoopnetwerk, past hierbij."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl

Berg Hortimotive
Burg. Crezeelaan 42a
2678 KZ De Lier
The Netherlands
www.berghortimotive.nl
info@berghortimotive.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven