Seizoen Helleborus Christmas Carol van start

De Helleborus Christmas Carol zijn vanaf heden verkrijgbaar en zullen de komende weken vele consumenten in heel Europa verrassen met haar helderwitte bloemen. Christmas Carol is onderdeel van de Winter Pearls collectie van Syngenta Flowers en is in veel verschillende potmaten beschikbaar.

Veelzijdige winterbloeier
Helleborus Niger, ook wel kerstroos genoemd, groeit in de natuur op de hellingen in de Alpen. De variëteit Christmas Carol, een product van Syngenta Flowers, is een premium-Helleborus en heeft als voordeel dat de plant in tegenstelling tot traditionele variëteiten al vóór de kerstdagen bloeit.

Verkrijgbaarheid
Christmas Carol wordt door verschillende Europese kwekers geteeld. Het grootste aanbod is in Nederland beschikbaar bij Hoogeveen Plants, Montis en kwekerij Freek van der Velden. Deze sterke kerstrozen worden gekweekt in verschillende potmaten; 9, 10.5, 12, 13, 14, 15, 17 en 19 cm en in 6-packs. In tegenstelling tot veel andere Helleborus rassen wordt Christmas Carol wordt gekweekt vanuit zaad. De jonge planten arriveren in het voorjaar bij de kwekers en worden na een halfjaar uitgeleverd naar de Europese consument.

Bewonder Christmas Carol op de Royal FloraHolland Trade Fair
Christmas Carol kwekers Hoogeveen Plants (stand 29.2), Montis (stand 28.6) en kwekerij Freek van der Velden (stand 27.1) tonen hun assortiment op de Trade Fair in Aalsmeer van 7 tot en met 9 november 2018. Ook is er een inspirerende Christmas Carol promotiestand bij één van de ingangen van het beursgebouw.

Christmas Carol maakt deel uit van de Winter Pearls Collection van veredelaar Syngenta Flowers. Naast Christmas Carol hebben ook Gaultheria Big Berry en Red Baron en Cyclamen AmazeMe en SilverMe en Cyberia hun plekje in de Winter Pearls Collection veroverd. Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website van Winter Pearls: www.winterpearlscollection.com

Bron: Pull Position


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven