Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NVWA treft Xylella fastidiosa aan op koffieplant in kantoorpand Noordwijkerhout

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een met Xylella fastidiosa besmette Coffea-plant aangetroffen in een kantoorpand in Noordwijkerhout. De besmette koffieplant werd opgemerkt door een inspecteur van de NVWA die in het kantoorpand aanwezig was voor een administratieve afhandeling.

Beeld: NVWA

Xylella fastidiosa is een bacterie die meer dan 300 plantensoorten kan besmetten. De bacterie is niet gevaarlijk voor mens en dier.

De inspecteur van de NVWA heeft de plant ingeseald en voor onderzoek overgebracht naar de quarantainekas van het Nationaal Referentie Centrum van de NVWA. De plant heeft 9 jaar lang in het kantoorpand gestaan. Op basis van onderzoek aan de plant en de ruimte zijn er geen aanwijzingen dat Xylella fastidiosa zich vanuit de plant heeft verspreid of dat de plant vanuit de omgeving besmet is geraakt.

In overeenstemming met Europese regelgeving neemt de NVWA in deze situatie geen aanvullende maatregelen voor plantmateriaal of bedrijven in de omgeving van de vondst en wordt er geen gebied afgebakend.

bron: NVWA

Publicatiedatum: