Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking afsprakenkader Waterkwaliteit en Glastuinbouw geëvalueerd

Inspanningen hebben effect: concentratie bestrijdingsmiddelen in water daalt

Op 15 oktober zijn de bestuurders van het Afsprakenkader Emissieloze kas bij elkaar geweest om de samenwerking te evalueren. De evaluatie laat zien dat de inspanningen van de afgelopen jaren effect hebben: er is een dalende gemiddelde concentratie aan bestrijdingsmiddelen in sloten en vaarten in glastuinbouwgebieden.

Acties, die hieraan hebben bijgedragen, zijn onder meer het project gebiedsgericht meten en handhaven van de waterschappen en de actie schone kast van de gemeenten waarbij ondernemers worden gefaciliteerd bij het opruimen van hun middelenkast.

Om de doelstelling te halen, moet echter nog veel gebeuren. Hoogheemraad Ingrid ter Woorst: “Wij zijn er nog niet, maar je ziet dat het werkt als LTO Glaskracht Nederland, waterschappen en gemeenten samen de schouders eronder zetten. Natuurlijk is het aan de tuinders zelf om de omslag naar de emissieloze kas te maken. Wij willen faciliteren, samenwerken en kennisdelen, maar zij moeten het doen.”

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: