Franse folieleverancier breidt uit naar Ecuador

Voor het verkrijgen van een uniforme knop en een rechte bloem is het belangrijk om de transmissie van licht perfect te regelen. Daarom moeten telers een weloverwogen keuze maken voor het plastic dat ze gebruiken. Nu Agripolyane, een Franse leverancier van plastic folie, zijn activiteiten uitbreidt naar Ecuador zullen telers daar nieuwe opties hebben om uit te kiezen.


Jose Gonfora van Agripolyane op Agriflor 2018 in Quito (Ecuador).

Stabiele temperatuur
"Ons plastic folie met microbelletjes heeft niet alleen een hoge lichttransmissie, die zorgt voor een uniforme groei. Een ander voordeel is dat het de temperatuur gedurende de dag verlaagt en de temperatuur 's nachts hoger houdt", zegt Jose Gongora van Agripolyane. Hij promootte de film voor rozen tijdens zijn eerste keer bij Agriflor in Quito vorige maand.

"Hoe meer zon, des te meer het de temperatuur verlaagt", legt José uit. "Door deze folie overdag te gebruiken, is de temperatuur 2 tot 7 graden Celsius lager in vergelijking met reguliere films. En het is 's nachts 2-5 graden hoger. U krijgt dus een stabielere temperatuur in de kas, waardoor de planten minder stress hebben."

Afzet in Ecuador
De microbellenfilm is onlangs getest op verschillende teeltbedrijven in de wereld (Kenia, India, Spanje, Ethiopië, Mexico) en ze zijn tevreden met de resultaten. "We verkopen dit product al in veel landen en willen graag beginnen met de verkoop aan Ecuadoraanse bloementelers."

Voor meer informatie:
Agripolyane
Email: export@agripolyane.com
www.agripolyane.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven