Uitbreiding Amazone Plants van start

Anthuriumkwekers vergroten kwekerij naar 58.000m²

Het in 2010 opgerichte Amazone Plants kweekt zeven soorten Anthurium in potmaat 17. Echter, tot op heden. Want er komt een flinke uitbreiding aan: zowel in het assortiment als het bedrijf zelf. Dit nieuws wordt naar buiten gebracht tijdens de komende FloraHolland Trade Fair.


De huidige anthuriumkwekerij

Nieuwe rassen in 12,14 en 17cm
Waar het assortiment voorheen slechts uit potmaat 17cm Anthuriums bestond, komt er nu ook 12 en 14cm bij. "Een aantal van de nieuwe rassen wordt zelfs exclusief door Amazone Plants gekweekt. De kwekerij gaat in één keer van zeven naar vijftien rassen. De nieuwe Anthuriums worden op dezelfde duurzame wijze en hoogwaardige kwaliteit gekweekt", zo meldt het bedrijf.


Assortiment Amazone Plants

Van tomaat naar Anthurium
De groei in het assortiment wordt mogelijk gemaakt door de uitbreiding in teeltoppervlakte naar 5,8 hectare. In de naastgelegen tomatenkwekerij worden deze maand de laatste tomaten geoogst en daarna begint de grote verbouwing. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. Naar verwachting zullen vanaf zomer 2019 de eerste Anthuriums de nieuwe kwekerij verlaten.


Fred van Zijl neemt afscheid van zijn tomaten
Terug van weggeweest…
Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer wordt het nieuwe assortiment door Amazone Plants gepresenteerd. Om haar naam zoveel mogelijk eer aan te doen, wordt de stand omgetoverd in een exotische jungle. Eigenaren Lex Scheffers en Fred van Zijl worden in de stand vergezeld door een oude bekende: de papegaai van Fred! Amazone Plants is te vinden in stand D4.

Voor meer informatie:
Amazone Plants
Vogelaer 7 
2675 SH Honselersdijk 
T 0174 67 02 90
F 0174 67 02 91
info@amazoneplants.nl
www.amazoneplants.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven