Bunnik Plants gaat duurzaam verder als nul-lozer

Sinds 1 januari 2018 geldt de zuiveringsplicht voor de glastuinbouw. Restwater moet tot minimaal 95% worden ontdaan van alle gewasbeschermingsmiddelen alvorens het mag worden geloosd. Bij Bunnik Plants, potplantenkweker uit Bleiswijk, reikt de ambitie nog verder. Om het milieu voor de volle 100% te ontzien is er gekozen om een dialoog aan te gaan met het Waterschap en DCMR Milieudienst Rijnmond. In de gesprekken is aannemelijk gemaakt dat Bunnik Plants geen afvalwater loost. Met de blik op de toekomst ligt dit in lijn van de visie van de potplantenkwekerij om een duurzame plant op een verantwoorde manier te kweken: met een blij milieu, blije klanten en tevreden medewerkers.

Nick van den Berg, teeltspecialist bij Bunnik Plants, is nauw betrokken geweest bij alle gesprekken met DCMR en het Waterschap. “Er is bewust gekozen om de rapportage in eigen beheer te houden om zo nog beter inzicht te krijgen in de waterstromen op de verschillende locaties bij Bunnik Plants. Op deze manier is tot achter de komma alles inzichtelijk en helder voor de eigen teeltspecialisten. Wanneer de rapportage zou worden uitbesteed aan een adviesbureau ben je er toch minder bij betrokken dan wanneer je alles zelf moet organiseren.” Door enkele aanpassingen door te voeren in de verschillende waterstromen is het resultaat dat Bunnik Plants nu als nul-lozer door het leven gaat.

Nu de status als nul-lozer een feit is wil Bunnik Plants de ingeslagen weg voort zetten en zoveel mogelijk mensen in Europa blij maken met mooi kamerplanten die op een duurzame verantwoorde manier gekweekt zijn.

Voor meer informatie:
Bunnik Plants
Hyacintenweg 37
2665NC Bleiswijk
T: 0031(0)10 52 14 0 55
E: info@bunnikplants.nl
www.bunnikplants.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven