Nieuwe witte gevulde bloemen interessant voor chrysantenliefhebbers

De snijchrysant is een bloem met een breed scala aan betekenissen over de hele wereld. Niet alleen de bloem zelf, maar ook de kleur heeft verschillende betekenissen in verschillende landen. Wit is een 'kleur' ​​die in veel landen belangrijk is en de Duitse veredelaar en propagator Brandkamp is daarom blij met hun nieuwe witte variëteit met volle spray, genaamd Lhasa, die het zal introduceren op de IFTF in Vijfhuizen van 7 tot 9 november. Brandkamps sales manager Jürgen von den Driesch vertelt ons iets meer over de markt voor snijchrysanten, waarom hun nieuwe Lhasa een waardevolle aanvulling is op hun assortiment en wat ze nog meer zullen laten zien op de IFTF.

Jürgen von den Driesch en Andre Elijzen op de IFTF 2017. 

Snijchrysantenmarkt
Van alle wereldwijd geteelde chrysanten zijn volgens Von den Driesch de meeste snijchrysanten. En de vraag is hoog. "Na rozen zijn de chrysanten, samen met anjers, het grootste snijbloemengewas ter wereld." Sinds enkele jaren is de vraag niet zo veel veranderd, maar de teelt wel.

"In Europa is de teelt in Duitsland, Frankrijk en sommige andere landen afgenomen. Er wordt meer en meer geïmporteerd uit Nederland - met name de sprayvariëteiten. Momenteel worden in Nederland de meeste chrysanten geteeld, gevolgd door de Zuid-Europese landen en tijdens de herfst worden ook in de Balkanlanden grote hoeveelheden geteeld. In de Noord-Europese landen is er slechts een kleine productie en wordt er veel geïmporteerd uit Nederland."

Chrysanten en evenementen
De chrysant wordt gebruikt voor verschillende gelegenheden en heeft daarom een ​​breed scala aan betekenissen over de hele wereld. In Oost-Europa is vraag naar chrysanten altijd hoog in de herfst, wanneer Allerheiligen gevierd wordt. Deze viering is minder belangrijk in Centraal- en Noord-Europa. In deze landen worden chrysanten vaak gebruikt in gemengde boeketten. Maar in landen in Azië worden ze bijvoorbeeld ook voor andere doeleinden gebruikt. In Japan, Thailand en India bijvoorbeeld zijn chrysanten erg populair voor de decoratie van tempels en slingers.

Betekenis van de kleur
In verschillende landen en voor verschillende evenementen speelt ook de kleur van de bloem een ​​belangrijke rol. "Paars en roze in Scandinavië, goud/geel en rood in Azië en wit in Oost-Europa zijn de meest gevraagde kleuren."


Lhasa

Nieuw wit 
"In Oost-Europa is minimaal 70 procent van de totale herfstteelt wit", zegt Von den Driesch. Om deze reden is hij erg blij met Brandkamps nieuwe witte sprayvariëteit, genaamd Lhasa. Natuurlijk heeft Brandkamp meer witte variëteiten in hun assortiment, maar deze is een beetje anders en volgens Von den Driesch vult het een gat in de markt. "Het heeft witte gevulde bloemen met een groen hart en dit is iets wat de markt echt nodig heeft." Naast dat in hun assortiment is het een van de beste bloemen met betrekking tot de houdbaarheid. "De bloemen gaan langzaam en helemaal open, daarom zal het groene hart erg lang zichtbaar zijn en altijd fris ogen."

Links: Branpetit Mix. Rechts: de Pemba bowl. 

IFTF 
Deze nieuwe witte variëteit is te zien op de IFTF in Vijfhuizen van 7 tot 9 november 2019. Op de stand van Brandkamp (C5.04) zullen meer variëteiten te zien zijn. De complete Adana-familie, de Bransmart-familie en de potchrysant als mix in bloembakken. Bijvoorbeeld de Pemba-familie, de Multiflora Branpetit-familie als verpakte perkplant, nieuwe gemengde potten met drie kleuren per pot worden getoond op de IFTF. Het zal laten zien hoe verschillende producten kunnen worden gemaakt met chrysanten. "Nieuwe rassen stimuleren de markt, maar ook nieuwe soorten productvormen zijn belangrijk, daarom zet Brandkamp dit jaar niet alleen in op nieuwe variëteiten."

Voor meer informatie:
Brandkamp
Jürgen von den Driesch
Email: v.d.driesch@brandkamp.de
Phone: +49 (0) 228/33 08 75
Fax: +49 (0) 228/33 47 00
Mobile: +49 (0) 171/4 13 55 91
www.brandkamp.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven