Waterdrinker Aalsmeer gaat Fair Flora assortiment verkopen

Waterdrinker verkoopt sinds kort planten uit het Fair Flora assortiment. Fair Flora is een label van een collectief kwekers die hun duurzame teelt inzichtelijk willen maken naar de consument toe. Dat betekent dat de kamerplanten voorzien zijn van een footprint, te lezen op het label, waarbij CO2-neutraal geteeld wordt. De CO2 wordt gecompenseerd met de aanplant van bomen wereldwijd. Ook het watergebruik van de teler wordt gecompenseerd, in dat geval met schoon drinkwater in een ontwikkelingsland

"Waterdrinker draagt duurzaamheid een warm hart toe", laat Fair Flora-kweker Maurice van der Hoorn weten. Van der Hoorn weet daar zelf alles van. Zijn bedrijf Van der Hoorn Orchideeën is al sinds de oprichting in 2006 bezig met duurzaamheid. Het was één van de eerste kwekers met een warmtepompsysteem, waarbij in de zomer warmte wordt geoogst en opgeslagen in de grond, om in de winter de kas mee te verwarmen. Daarmee wordt de footprint van de planten verlaagd, wat het doel is van Fair Flora. "Bloemisten uit de hele Europese Unie komen naar Waterdrinker om hun winkel te vullen, of ze bestellen via de webshop. Dankzij Waterdrinker krijgt Fair Flora veel meer bereik bij bloemisten."

Van der Hoorn Orchideeën leverde al langer aan Waterdrinker. De kwekerij heeft tachtig variëteiten van de Phalaenopsis Multiflora, waarmee ze zich onderscheiden tussen de andere orchideeënkwekers. "We kwamen in contact met de duurzaamheidsmanager van Waterdrinker en vertelden hem over het Fair Flora-concept. Hij was onder de indruk en heeft Waterdrinker overtuigd om ook Fair Flora op te nemen in het assortiment. Zowel Fair Flora als Waterdrinker zijn bezig met de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid in de sierteelt, daarin versterken we elkaar. Als je eerlijke, duurzame en klimaatneutrale producten van hoge kwaliteit zoekt, dan moet je Fair Flora hebben."

"Fair Flora is in februari 2018 gestart met enkele telers", gaat Van der Hoorn verder. "We zitten nu al op twaalf en groeien hard door. Dat maakt het consumentenlabel een stuk sterker, want de bloemisterijen willen veel diversiteit in hun schappen. Door samen te werken kunnen de Fair Flora-kwekers dat aanbieden, terwijl we intussen ook elkaar versterken op het gebied van duurzame innovatie en marketing. We willen allemaal onze footprint verlagen en daar helpen we elkaar mee, terwijl we tegelijkertijd als collectief interessanter zijn voor bloemisten."

Voor meer informatie, zie Waterdrinker.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven