Lanceringsbijeenkomst 10 november 2018, Wageningen

BIG Challenge zoekt deelnemers voor elfde keer Alpe d’HuZes

Komend jaar gaat opnieuw een grote groep agrariërs een week vrij nemen om deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Ze zetten zich daar in om sponsorgeld in te zamelen voor de strijd tegen kanker en om de agrarische sector te promoten. Zaterdag 10 november is de aftrap voor de elfde editie. Nieuwe deelnemers en geïnteresseerden zijn van harte welkom, laat de organisatie weten.

Op 5 en 6 juni 2019 zullen weer veel mensen uit de agrarische sector fietsend of lopend onder de vlag van BIG Challenge, farmers against cancer, de Alpe d’Huez beklimmen. Varkens-, melkvee-, kalver- en pluimveehouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België, Duitsland en andere landen zetten zich dan samen met vele anderen keihard in om een einde te maken aan de ellende die met kanker gepaard gaat. Voor de betrokkene is het een strijd op leven en dood, waar naasten vaak met onmacht naar kunnen kijken.

€ 8,7 miljoen ingezameld
Tijdens de afgelopen negen edities hebben ruim 1.500 BIG Challenge-deelnemers in totaal 8,7 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op een na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100% van de giften gaat via KWF naar specifieke onderzoeksprojecten die Alpe d’HuZes samen met KWF selecteert.

Cadeau voor het leven
In 2019 gaat BIG Challenge opnieuw met meerdere teams deelnemen aan Alpe d’HuZes. Marc van de Locht, pluimveehouder in Volkel, fietste al vijf keer mee. ‘Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Als vrijwilliger bij de inzamelacties vooraf aan Alpe d’HuZes, tijdens de week of natuurlijk als deelnemer. Gun jezelf dat cadeau voor het leven’, zegt Marc. Alles voor een Goed, Gezond en Gelukkig leven met kanker. Daarom gaat BIG Challenge door. Om samen met een grote groep mensen uit de agrarische sector op 6 juni 2019 voor de elfde keer over de finish te komen.’

Aftrap in Wageningen
Interesse? Kom dan op zaterdag 10 november naar de lanceringsbijeenkomst van BIG Challenge 2019. Daar kom je alles te weten over deze unieke actie. Je bent vanaf 12.00 uur welkom in het Forum-gebouw van de Wageningen UR.

Adres: Droevendaalsesteeg 2, Wageningen.

Aanmelden voor deelname kan via www.bigchallenge.eu.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven