Hendic voegt zich bij HortiTechIndia

"Een constante watertoevoer is zeer belangrijk voor kassen"

Hendic, een leverancier van wateropslagsystemen voor de landbouw, tuinbouw, teelt op water en andere sectoren voegt zich per oktober 2018 bij HortiTechIndia (HTI).

Hendic levert opslagsystemen, zoals stalen tanks, reservoirs, plastic tanks/containers en tijdelijke opslag. De wateropslagsilo's zijn geschikt voor de opslag van regenwater, drinkwater, het kweken van vissen en voor de irrigatie in de tuinbouw. Deze systemen worden op het moment wereldwijd geleverd door Hendic. Hendic biedt opslagtanks die zijn aangepast aan de lokale omstandigheden en eisen. De gegalvaniseerde stalen watertank van Hendic is dan ook een mooie toevoeging aan het assortiment voor de wereldwijde glastuinbouw.

De belangrijkste onderdelen van een wateropslag silo/tank zijn de 0,45 mm gegalvaniseerde S350 stalen panelen, bouten, sluitringen en moeren. Om de watersilo waterdicht te maken, wordt een plastic voering gebruikt. De kwaliteit van het plastic wordt aangepast aan het type inhoud dat er in op zal worden geslagen en kan bestaan uit PVC of EPDM. In de meeste situaties levert Hendic DelafleX, een unieke folie van hoge kwaliteit. De wateropslagsilo's en -tanks zijn beschikbaar in verschillende diameters van 1,86 m tot en met 40 m, en met een hoogte van 0,83 m tot wel 6,10 m. De maximale capaciteit van een watertank of -silo is 4 miljoen liter water. Afhankelijk van de diameter van de tank of silo wordt een berekening gemaakt om de benodigde dikte van de stalen panelen te berekenen.

De beschikbaarheid en de kwaliteit van het water is van groot belang voor de ontwikkeling van de tuinbouwsector in India en de constante beschikbaarheid van water is van groot belang voor de kassen. Hendic levert zijn systemen in India en voegt zich bij de missie van HTI om de Indiase tuinbouwsector te upgraden.

HortiTechIndia is een consortium van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten binnen de tuinbouwsector. Samen hebben ze het doel om samen te werken met Indiase partners om de kwaliteit van de Indiase tuinbouwsector te verbeteren en zo de productiviteit en winstgevendheid te vergroten.

Door betere inputs, technologieën en het delen van kennis willen ze de oogst per m2 en het inkomen van telers vergroten, de productkwaliteit en -veiligheid verbeteren om de binnenlandse verkoop en de export van Indiase groenten te vergroten en (mid-tech) technologieën en kennis delen om de competitiviteit te vergroten.

Voor meer informatie:
Hendic
Goirkesstraat 1 a
4885KS Achtmaal
Nederland
T. +31 (0) 76 597 666 5
info@hendic.nl

Larive International
Linda Romijn
linda.romijn@larive.com 
www.larive.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven