Hightech goniometer nieuwste aanwinst voor instrumentarium Oreon

"Zelfs het meten van één enkele led op 12 meter afstand gaat nu probleemloos"

Na enkele maanden van voorbereiding is afgelopen week de vernieuwde meetruimte van Oreon in gebruik genomen, nadat zowel de bestaande apparatuur als de meetruimte zelf een grondige update hebben ondergaan. Het doel van Oreon was om armaturen in huis te kunnen karakteriseren met een nauwkeurigheid vergelijkbaar met internationaal erkende laboratoria. Belangrijk hiervoor was het hebben van een goede spectroradiometer in combinatie met een goniometer.

De keuze viel op een LGS-1000 goniometer met daaraan gekoppeld de CAS-140D spectroradiometer, beide van het merk Instrument Systems. Te Lintelo Systems verzorgde de levering en de plaatsing.

Twee weken terug was het dan zo ver. Tijdens de voorbereidingen bleek al snel dat een hijskraan de enige optie was om het apparaat op de eerste verdieping te krijgen.

De meetruimte is door een grondige verbouwing twee keer zo lang geworden, alle oppervlakken zijn opnieuw voorzien van een absorberende laag en de ruimte is opgesplitst in drie delen met scheidingswanden waar een ronde opening in zit, zodat er absoluut geen strooilicht bij de sensor kan komen. Hierdoor kan de sensor nu op een afstand van 12 meter van het te meten armatuur staan. Far field metingen dienen in de regel op een afstand van minimaal 10x de diagonaal van de lichtbron plaats te vinden. De lichtbron van de Oreon Grow Light heeft een diagonaal van 30 cm, waardoor de metingen nu op een afstand van 40x de diagonaal plaatsvinden, hetgeen de nauwkeurigheid ten goede komt.

Met deze toevoeging aan het instrumentarium kan Oreon nu zelf metingen uitvoeren die voorheen bij externe laboratoria gedaan werden en met een hele hoge nauwkeurigheid. Nu deze mogelijkheid in huis aanwezig is, kan Oreon sneller schakelen wanneer er bijvoorbeeld een klant specifiek spectrum gewenst is. “Voorheen werden metingen aan de efficiency van onze armaturen gedaan in de bol van Ulbricht, en werd de beam-angle gemeten bij een extern laboratorium. Met deze uitbreiding beschikt ons laboratorium nu over een meetnauwkeurigheid van wereldklasse. Van een installatie als deze zijn er slechts enkelen in Europa. Om voorop te blijven lopen, moeten we uiterst nauwkeurige metingen kunnen verrichten om het maximale uit onze armaturen te halen. Zelfs het meten van één enkele led op 12 meter afstand gaat probleemloos met de nieuwe spectrometer”, aldus Twan Mennink, CTO van Oreon.

Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
+31 30 760 0660
www.oreon-led.com
info@oreon-led.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven